Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2021-10-22

İş Güvenliği Bir Yaşam Kültürüdür



 
Yüksekokulumuz Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü tarafından, pandemi koşullarına uygun olarak düzenlenen “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik Eğitimi” akademik ve idari personelin katılımıyla, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
Yüksekokulumuz İş Güvenliği Uzmanları Öğr.Gör. Gülsüm TURAN, Öğr. Gör. Hakan GÜL ve Öğr.Gör. Özgün GEYİKTEPE tarafından verilen eğitimde; “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kapsamında; işverenlerin ve çalışanların yükümlülükleri, ilgili mevzuat ve yasal düzenlemeler, ergonomi, fiziksel-biyolojik ve kimyasal risk faktörleri, el aletleri ile çalışma, yüksekte çalışma, yük kaldırma ve risk faktörlerine göre kişisel koruyucu donanımlar, yangın güvenliği, yangından korunma ile ilgili oluşturmamız gereken temel ilkeler, yangının çıkış sebepleri, yangının çıkmasını önleyici tedbirler ve bakımlar konularında bilgiler sunuldu.
 
Aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana 01-31 Ekim tarihi “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” olması nedeni ile meme kanserinde erken teşhisin önemi ve meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla eğitime katılan tüm akademik ve idari personele, eğitim öncesi pembe maskeler dağıtılarak “Pembe maske tak, meme kanserine dikkat çek” adlı bir etkinlik de gerçekleştirildi.
 
Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Erdinç UZUN; iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin hayatımızın hemen her aşamasında önemli olan bir husus olduğuna değinerek, “huzurlu, mutlu ve verimli bir şekilde çalışma ortamının sağlanması, çalışanların sürece katkı sağlamasıyla gerçekleşir. Bu nedenle bu etkinliği düzenleyen, emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve katılımcılara katkılarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” diyerek eğitimi sonlandırdı.