Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2013-04-04

Yüreğin rehberliğinde mutlu yaşamı adımladılar



Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu (ÇEMYO) öğrencileri tarafından organize edilen ‘Yüreğin Rehberliğinde Mutlu Yaşam Adımları’ konulu konferansta Öğretim Görevlisi Gülten Balcıoğlu Vatansever, mutluluğun anahtarlarını anlattı.

KONFERANS DÜZENLENDİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda dün saat 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen konferansa AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, ÇEMYO öğretim görevlileri Taha Aslanlı, Gülsüm Turan, Özlem Göksel Berkdemir, Ali Maralcan, Emel Demir Askeroğlu, Bilge Berkan, Metin Moral, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Müdürü Hayrettin Çetinkaya, partilerin yönetim kurulu üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. 

 

MUTLULUK NEDİR?

Mutluluğun ne olduğu sorusuyla konuşmasına başlayan Gülten Vatansever Balcıoğlu katılımcıların da görüşlerini alarak mutluluğun insanın kendi iç dünyası ile dış dünya arasındaki denge olduğunu söyledi. Mutluluğun hayata dahil olduğu anda insanların mutlu olduklarını sandıklarını belirten Balcıoğlu, ”Aslında mutluluğun bir esneklik olduğunu bilmeli, hayatımızın her alanında esnek davranabilmeyi başarabilmeliyiz.” dedi.


“MUTLULUK, SORUMLULUK VE ÖZGÜRLÜKTÜR”

Ünlü filozof Aristo ve düşünür Montaigne’den de alıntılar yaparak mutluluk üzerine konuşmasını sürdüren Balcıoğlu,”Bir anlamda mutluluk özgürlük ve hayata kendi sorumluluklarımızı yansıtmakla mümkündür. Bu sorumluluk ve özgürleşme halka halka büyüyen bir bireysel gelişimin de öncüsü olacaktır. Bu bireysel gelişimin önündeki en büyük engel kendi güvenliğimiz için oluşturacağımız alandır. Bu güvenlik alanı içerisine dışarıdan yaklaşabilme cesaretini gösterenlere karşı daha esnek olduğumuz takdirde aslında özgürlüğümüz için de önemli bir adım atmış oluruz.” diye konuştu.

 

“KENDİ YARALARIMIZLA YÜZLEŞELİM”

Mutluluğun bir diğer anahtarının kişinin kendi iç dünyasında oluşturduğu korkular ve yaralarla yüzleşmek olduğunu belirten Balcıoğlu, şöyle devam etti: ”İçimizde olan biten korkulara, yaralara bakabilme cesareti gösterebilmeliyiz. Sonuçta onlarla yüzleşmemek için mücadele ediyorsak mücadele ettiğimiz hiçbir şeyi hayatımızdan çıkaramayız. Bu içe dönüş ve yüzleşmenin bir anda olabilmesi çok zor olabilir. Ancak kişi kendini aşama aşama tanıdıkça bu yüzleşme daha kolay olacaktır. Bilmeliyiz ki insan sorunlarıyla yaralarıyla yüzleşe yüzleşe ışıldar.” İfadelerini kullandı.


“HİZMET ETMEYEN DUYGULARDAN UZAKLAŞMALIYIZ”

İnsanın kendisine hizmet etmeyen duygulardan uzaklaşması gerektiğini belirten Balcıoğlu sözlerini  “İnsan olarak kendimizi iyi tanımalıyız. Eksikliklerimizi bizi yıpratan duygularımızı bir şekilde bertaraf etmeli onları hayatımızdan uzaklaştırmalıyız. İnsan olarak her yönümüzü görüp kabul ettiğimizde gerçekten özgür olabilme yolunda olumsuz duygulardan arınabiliriz. Değişim de bunun en büyük parçasıdır. Değişebilmeli bizi yıpratan olumsuz hislerimizden kurtulmalıyız.” şeklinde sonlandırdı.