Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2014-01-02

TEKNOPARK Genel Müdürü Eker’den Sanayi Kuruluşlarına ‘işbirliği’ çağrısı



Namık Kemal üniversitesi Teknopark (Teknoloji Geliştirme Bölgesi) Genel Müdürü Prof.Dr. Bülent Eker, geçtiğimiz hafta abisi Zafer Buluş’u kaybeden Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş’a, taziye ziyaretinde bulundu.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata gözlerini yuman merhum Zafer Buluş’a Allah’tan rahmet dileyen Eker, Buluş Ailesi’ne de sabır diledi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ
Aynı zamanda, Üniversite-Sanayi İşbirliği konusunda Rektör Danışmanlığı görevi de bulunan Genel Müdürü Eker’in ziyaret sırasında TEKNOPARK’ta yürütülen çalışmalar ve üniversite-sanayi işbirliği konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu. Çorlu’da kurulu bulunan TEKNOPARK’ta önemli inovasyon ve ARGE çalışmaları yapıldığına dikkat çeken Prof.Dr.Eker, “Bu çalışmalarımızı ARGE’ye önem veren sanayi kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde daha ileriye taşımak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

KALİTE YÜRÜYÜŞÜNÜZÜ SEVİNEREK İZLİYORUZ
Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun, eğitim kalitesiyle üniversite genelinde dikkatleri üzerine çeken okullardan birisi olduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Eker “Güçlü akademik kadronuz ve 1200’ü aşan öğrencilerinizle sürdürdüğünüz, kalite yürüyüşünüzü takdirle izliyoruz. Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuz’un 2014 Yılı’ndaki faaliyetlerini, özellikle de üniversite-sanayi işbirliği noktasındaki çalışmalarına TEKNOPARK olarak, gereken bütün desteği sağalmaya hazırız. Çünkü, bu çalışmalarla öğrencilerimizin sahip olduğu iş alanının, daha da genişleyeceğine inanıyoruz.” Şeklinde konuştu.

PROTOKOL İMZALADIK
Çerkezköy’deki sanayi kuruluşları ile ortak eğitim programları düzenlediklerine vurgu yapan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Ercan Buluş da “Bu işbirliği kapsamında geçtiğimiz ay, Namık Kemal Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. Osman Şimşek’in de katılımıyla BSH Fabrikası ile bir protokol imzaladık. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerimiz, bu protokol kapsamında BSH Fabrikası’nda araç kesme ve kurtarma eğitimini, her ders bir araç kesmek kaydıyla, uygulamalı olarak görüyor. Diğer bölümlerimiz ile ilgili de, özellikle staj konusunda sanayi kuruluşlarımızdan ciddi destek görüyoruz.” Diyerek, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirecek her projeye açık olduklarını söyledi. 
Yüksekokul Müdürü Buluş, ziyaretin ardından, misafiri Teknopark (Teknoloji Geliştirme Bölgesi) Genel Müdürü Prof.Dr. Bülent Eker ‘e tekrar teşekkür ederek, kapıya kadar uğurladı.

 

 

Kaynak: Çerkezköy bakış gazetesi