Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2013-06-18

Stadyum dolusu mezuniyet coşkusu



Namık Kemal Üniversitesi’nin '2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ şiddetli yağmura rağmen, coşkuyla gerçekleşti. Tekirdağ Namık Kemal Stadı’nı dolduran binlerce öğrenci, keplerini havaya atmanın mutluluğunu yaşarken, tribünleri dolduran aileleri de, çocuklarının bu mutluluğunu sevinç gözyaşları içinde izledi. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun bu yıl mezun ettiği 351 öğrencinin havaya bıraktığı dilek fenerleri de törene renk kattı. 2012-2013 Akademik Yılı’ mezunlarını görkemli bir törenle uğurladı. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 351 öğrencinin de yer aldığı törenler, Tekirdağ Namık Kemal Stadı’nda gerçekleşti.

 

SIRILSIKLAM MEZUNİYET COŞKUSU
Yoğun yağmur yağışı altında gerçekleşen mezuniyet töreninde konuşan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversitenin akademik, idari ve fiziki altyapı alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

ÖĞRENDİKLERİNİZİ UYGULAMA VAKTİ

Prof. Dr. Şimşek, konumu ve durumu ne olursa olsun, mezun olan bir öğrencinin üniversitenin başarı simgesi olduğunu belirterek, eğitim hayatlarını aynı çatı altında geçirerek üniversitenin kültürünü alan mezunların, dünyanın herhangi bir yerinde öğrendikleri yöntemleri ve tarzları başarıyla uygulayacaklarını kaydetti. 2012-2013 mezunlarını uğurladıklarını ifade eden Şimşek, buradan mezun olan öğrencilerin gittikleri her yerde üniversiteyi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını kaydetti.

YENİ BİR HAYATA MERHABA

NKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ersin Kocaman da, bugünün kendileri için çok özel ve kıymetli bir gün olduğunu belirterek,  yaşantılarının en heyecanlı dönemini geride bırakarak hayata yelken açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

 

ÇEMYO MEZUNLARI DA KATILDI
Törende bütün fakülte ve yüksekokul birinci, ikinci ve üçüncülerine başarı belgeleri takdim edilirken, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu, okul birincisi Gamze Hayriye Sarı, okul ikincisi Mevlüde Cür ve Okul üçüncüsü Hatice Karakaya’ya da Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek tarafından Başarı Belgeleri verildi.
NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. H. Ziya Özek ise dereceye giren öğrencilere plaket ve hediye takdim etti. ÇEMYO öğrencileri, törende dilek fenerleri yakarak gökyüzüne bırakırken, Gamze Hayriye Sarı okul birincisi olarak kütüğe kendi adının ve mezun olduğu tarih yazılı plaketi okul kütüğüne çaktı.

 

SEVİNÇ VE HÜZÜN AYNI ANDA YAŞANDI
Mezun olmanın verdiği sevinç ile beraber kaldıkları arkadaşlarından ayrılığın verdiği hüznü aynı anda yaşayan öğrenciler, zaman zaman birbirlerine sarılarak gözyaşı döktüler. Başarı belgelerinin verilmesinin mezun öğrenciler keplerini hep birlikte havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadı.

 

KİMLER KATILDI?
Törene,  Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’ın yanı sıra Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’ndan Okul Müdürü Prof. Dr. H. Ziya Özek, Yüksekokul Sekreteri Ali Ağbal, Müdür Yardımcıları Özgün Geyiktepe ve Bilge Berkhan, Öğretim Görevlileri Taha Aslanlı, Ali Maralcan, Müjgan Yılmaz, Emel Demir Askeroğlu, Gülsüm Turan, Hakan Gül, Serdar Özer ile Yalçın Karagözler’in yanı sıra mezun olan öğrencilerin aileleri de katıldı.