Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2022-11-25

Rekabet Üstünlüğü



 
Yüksekokulumuz öğrenci odaklı olma vizyonu ile eğitim-öğretim donanımlarını en üst seviyeye ulaştırma hedefini önceleyerek öğrencilerin profesyonel iş hayatına hazırlanması ve iş hayatında başarılı olabilmeleri için birçok çalışmaya imza atmaktadır. 
 
Çerkezköy Meslek Yüksekokulu dış paydaşlarından biri olan Türkiye’nin köklü işletmelerinden ÇORLU NİTKO OTOMOTİV Genel Müdür Yardımcısı Merve YILMAZ ve İnsan Kaynakları Sorumlusu Selin İpek ARDA , “Öğrenci ve Sektör Buluşmaları” etkinlikleri kapsamında Yüksekokulumuz Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri ile bir araya geldi.
 
Etkinlik kapsamında öğrencilerimize bilgi aktaran örnekler veren YILMAZ ve ARDA “Günümüzün yeni müşteri modeli, artık bilgiye çok daha çabuk ulaşabilmekte ve daha seçici bir durum sergilemektedir. İşte bu noktada, müşteri bilgilerini etkin bir şekilde toplamak, yönetmek ve değerlendirmek, işletmelerin sahip olduğu en önemli rekabet avantajı haline gelmiştir. Değişimin hızının arttığı ve niteliğinin değiştiği günümüz iş dünyasında, müşteriler de bu değişimden etkilenmektedirler. Günümüzün yeni müşteri modeli, sadece kaliteli ve uygun fiyatlı ürün ve hizmetler değil, aynı zamanda fark yaratan değişik ürün ve hizmetleri talep etmektedir. İşletmeler, müşterilerin bu beklentilerini karşılayabilmek için, ürün merkezli düşünce sisteminden, müşteri merkezli düşünce sistemine yönelmek durumunda kalmışlardır. Müşteri ilişkileri yönetimi anlayışına geçecek olan işletmelerin öncelikli hedefi, müşterileri ile uzun dönemli bir ilişki geliştirmek olmalıdır. Bu da ancak, müşterinin işletmeye güven duyması ile mümkün olabilmektedir. İşletme ile müşteriler arasında serbest bilgi akışı, ancak güvene dayalı bir ilişki sayesinde mümkün olabilmektedir. Müşteri ilişkileri yönetiminin amacı; işletme modellerini, süreç yöntemlerini ve interaktif teknolojileri kullanarak müşteriler kazanmak ve müşteri sadakatini yüksek seviyelere taşıyarak sürdürmektir” diyerek, kendi uygulamalarını örnekleri ile aktarmışlardır.