Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2023-04-19

Meslek Yüksekokulumuzda “Depreme Hazırlık ve Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimi”



 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ ve TNKÜ Afet ve Acil Durum Komisyon Koordinatörü Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ tarafından “Depreme Hazırlık ve Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimi” konulu seminer verildi.
 
Programda açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Erdinç UZUN son yıllarda hem ülkemizde hem de dünyada meydana gelen afet sayısında büyük artışların olduğuna dikkat çekerek afet konusunda bilinçlenmenin önemine vurgu yaptı. Afetler sırasında küçük detayların bile hayat kurtarabileceğini dile getiren Prof. Dr. Erdinç UZUN, Çemyo personelini afet öncesi, afet sırasında afet sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verecek olan Prof. Dr. Tülin YILDIZ ve Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ’ ye katılımlarından dolayı teşekkür etti.
 
Prof. Dr. Tülin YILDIZ kalp masajı ve Heimlich manevrası, hastalara/yaralılara yönelik temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, yanık, donma ve sıcak çarpması, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım teknikleri gibi konularda ayrıntılı bilgilendirme gerçekleştirirken, ilk yardım eğitiminin önemine değindi.
 
Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ temel afet bilgisi, afetlerde acil yardım, risk yönetimi, deprem öncesi ve sonrasında bilinmesi ve uygulanması gereken temel davranışlar hakkında kapsamlı bilgilendirmelerde bulundu.
 
Teorik olarak verilen depreme hazırlık ve farkındalık eğitiminin ardından uygulamalı olarak deprem tatbikatı gerçekleştirildi.