2022-06-06

Meslek Yüksekokulumuz Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2.Sınıf Öğrencileri Uygulamalı Eğitimde

Üniversitemiz ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 3 ay pratik eğitim alan öğrencilerimiz mezuniyetleriyle çalışacakları kuruma hızlı adaptasyon sağlayabilmektedirler.

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğretim Görevlilerimiz ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İtfaiye Yetkilileri tarafından öğrencilerimiz zorlu sınavlardaki başarılarından dolayı takdir edildiler.

Eğitimde öğrencilerimize; İtfaiye iş bilinci, İtfaiye personeli çalışma emniyet tedbirleri, Kişisel koruyucu kıyafet kullanımı, Araç gereç kullanımı, Merdivenli aracı kullanma teknikleri, Yangın müdahale malzemelerinin kullanımı, Trafik kazası müdahale ve kaza kırım teknikleri, Psikolojik etkenler, Olay mahallinde fiziki performansın arttırılması, Helikopter emniyet ve kaza kırım çalışmaları, Kimyasal döküntü, sızıntıda emniyet ve müdahale teknikleri konularında da bilgiler verildi.