Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2023-08-25

Hocamız ‘TRT Haber’de canlı yayınına katıldı



 
Yüksekokulumuz Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğretim görevlisi Hakan Gül, TRT Haber Canlı yayınına katılarak, son günlerde artan fabrika yangınlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sanayi kuruluşlarındaki yangınların yapısal yangınlar olduğunu, dolayısıyla mevsim şartlarından etkilenmediğini söyleyen Öğr.Gör. Hakan Gül “Orman yangıları ve diğer yapısal olmayan yangınlar yaz aylarında artış gösterebiliyor. Ancak fabrika gibi endüstriyel kuruluşlarda meydana gelen yangınların mevsim koşullarından etkilendiğini söyleyemeyiz. Dolayısıyla, bu tip yapısal yangınların yaz aylarında
arttığına ilişkin bir tespit yapılamaz.” Bilgisini verdi.
 
YÖNETMELİK NE DİYOR?
 
Mevcut yönetmeliklerin, her endüstriyel işletmenin, yangın ekiplerini kurmasını zorunlu kıldığını ifade eden Gül “Bu ekiplerin, başlangıç seviyesindeki yangınlara müdahale edebilecek yeterlilikte olmalıdır. En son Bursa’da yaşanan yangında çok sayıda fabrikanın yanması da, bu eksikliğin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor.” İfadelerini kullandı.
 
Yüksekokulumuz Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğretim görevlisi Özgün Geyiktepe de, küçük, orta ve makro işletmelerde alınması gereken İş Güvenliği tedbirleri hakkında bilgi verdi.