Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2022-11-01

Hep Birlikte En İyiye



 

Yüksekokulumuz öğrenci odaklı olma vizyonu ile eğitim-öğretim donanımlarını en üst seviyeye ulaştırma hedefini önceleyerek öğrencilerin profesyonel iş hayatına hazırlanması ve iş hayatında başarılı olabilmeleri için birçok çalışmaya imza atmaktadır. 
 
Çerkezköy Meslek Yüksekokulu dış paydaşlarından biri olan Çerkezköy’ün köklü işletmelerinden Rota İnsan Kaynakları ve Danışmanlık Firması sahibi Emel İPEK, “Kariyer Planlama ve Sektör Buluşmaları” etkinlikleri kapsamında Yüksekokulumuz Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri ile bir araya geldi.
 
Eğitim kapsamında öğrencilerimize kariyer planlamalarını nasıl yönetmeleri gerektiği, iş hayatında başarının gereklilikleri hakkında bilgi aktarımında bulunan İPEK, öğrencilere kendi hayatından verdiği örnekler ile tavsiyelerde bulundu. İpek; “Yapmak istediğiniz işi yapmak için çaba gösterin. Bütçe ve planlama yapın, cesur olun ve risk alın. Bunu genç yaşlarda daha kolay yapabilirsiniz. Hatalarınızdan ders çıkarın. Çalıştığınız ortamda farklı fikirdeki kişilere ses verin ama negatif insanlardan uzak durun. İş ortamında global düşünmek zorundayız. Evrensel düşünüp, yerel hareket etmeliyiz. Dünya insanı olmalıyız. Planlı ve çok çalışmak, fark yaratmak, yeni bir şeyler yapmak gerekiyor. Takım ruhuna önem verin. Bunların yanında çalışılan yerin hakkının verilmesi gerekiyor. Her gün işimi iyi nasıl yaparım düşüncesi benim kariyer planım oldu. Odak noktanız katma değerli, günü nasıl daha iyi geçireceğinizi düşünmek olmalı. Ne yaparsanız yapın işinizi iyi yaparsanız onun karşılığı mutlaka olacaktır.” dedi. Daha sonra öğrencilerin sorunları yanıtlayan İPEK; tüm öğrencilere işletmesinin kapılarının açık olduğunu ve her birini ayrı ayrı ağırlamaktan duyacağı memnuniyeti dile getirdi.