Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2023-06-06

Gülten Hocamıza Altın Yazar Ödülü



 

Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Görevlisi Gülten VATANSEVER BALCIOĞLU’nun kaleme aldığı Geçmişim, Bugünüm, Yarınım isimli kitabı, Book Culture Art Times tarafından Altın kitap ödülüne layık görüldü. Mihrabat Sultan Korusu’nda gerçekleştirilen törenle ödülünü alan Akademisyen-Yazar Gülten VATANSEVER BALCIOĞLU’nun bu mutluluğuna, yüksekokuldaki mesai arkadaşları da, düzenlenen programla ortak oldu.

KIYMETLİ BİR YOLCULUK

Programda konuşan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdinç UZUN, aldığı ödül dolayısıyla Akademisyen- Yazar Gülten VATANSEVER BALCIOĞLU’nu tebrik ederek “İnsanın, hayal, duygu ve düşünce dünyasını kitaplaştırıp, okuyucuları ile paylaşması çok kıymetli bir yolculuktur. Bu yolculuk serüveninin böylesine güzel ödüllerle taltif edilmesi de yazara ayrı bir heyecan ve motivasyon kazandırır. Biz de Gülten Hocamızı, hem yazdığı kitaplar, hem de aldığı bu değerli ödülden dolayı bir kez daha tebrik ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Hem Yüksekokulumuz Müdürü Prof.Dr.Erdinç UZUN’a, hem de programa katılan  diğer mesai arkadaşlarına teşekkür eden Yazar BALCIOĞLU da, ‘yazar’ olmanın çocukluk hayali olduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlkokulda bize verilen her kompozisyon ödevini ben hikayeye dönüştürmeye çalışırdım. Yazdığım her kompozisyon, her öykü, yazarlık sevdamı daha da büyüttü. Çok şükür şimdi, üçüncü kitabımızı okuyucularla buluşturmaya hazırlanıyoruz. Bir yandan da sinema filmi için senaryo çalışmaları yapıyorum. Bu çalışmalarım sırasında, beni her zaman destekleyen ve bana yeni ufuklar açan kıymetli eşim Ali BALCIOĞLU’na, bu mutluluğumuzu paylaşan tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”

ÖDÜL SÜRECİ NASIL İŞLEDİ?

Aldığı ödül sürecini de kısaca özetleyen Akademisyen-Yazar Balcıoğlu “Book Culture Art Times editörleri, her yıl, yeni yayınlanan kitapları mercek altına alarak, değerlendirme yapıyor. Yani herhangi bir başvuru sürecimiz olmadı. Kendileri bize ulaşıp,  ‘Geçmişim, Bugünüm, Yarınım’ isimli kitabımızı ‘Kişisel Gelişim’ kategorisinde ‘Altın Kitap’ ödülüne layık gördüklerini ifade ettiler. Tabi biz de çok mutlu olduk. Aralarında Prof.Dr. Nevzat TARHAN’, Prof.Dr.İhsan KARAMAN, Prof.Dr.Mehmet SUNGU, Doç.Dr. Hasan BARDAKÇI, Mevlana İDRİS, Cahit ZARİFOĞLU, Sinan AKYÜZ, Barış MUSLU, Metin HARA gibi isimlerinde bulunduğu ödül sahibi yazarlar için Mihrabat Sultan Korusu’nda bir merasim tertiplenerek, ödüller takdim edildi. Bu kıymetli duyarlılıklarından dolayı Book Culture Art Times editör ve diğer yetkililerine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Programa, katılan diğer akademisyen ve memurlar da, Gülten VATANSEVER BALCIOĞLU’nu tebrik ederek, yazı hayatında başarılar dilediler.