2019-10-21

Diyabet Farkındalık Söyleşisi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı ve Sağlık Yüksekokulu İşbirliğiyle düzenlenen “Üniversitemiz Akademisyenleri ve Çalışanlarına Yönelik Diyabet Risk Değerlendirme ve Farkındalık Geliştirme Projesi”  kapsamında Meslek Yüksekokulumuz Akademik ve İdari Personellerimize Uzm. Hem. Şenay ZUHUR tarafından söyleşi programı düzenlendi.

Programa ilk olarak katılımcıların antropometrik ölçümlerinin yapılmasıyla başlandı. Sayın ZUHUR diyabet nedir, riskleri nelerdir, Dünya da ve Türkiye’de diyabet, diyabet tipleri, diyabet risk oranlarını,   diyabet önlemlerini ve teşhisten sonraki süreçten bahsetti.

Müdürümüz Doç. Dr. Erdinç UZUN’un ve personellerimizin Sayın ZUHUR’ a teşekkürleriyle program noktalandı.