Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2012-12-05

Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan ÇEMYO’ya Genç İletişimciler ziyareti




Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan ÇEMYO’ya Genç İletişimciler ziyareti

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından organize edilen “AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması” yurt genelindeki tüm iletişim fakülteleri ve Meslek Yüksekokulları’nın Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinin katılımıyla başladı. Avrupa Birliği Bakanlığı Koordinatör ekibi, yarışmaya ilişkin ilk bilgilendirme toplantısını Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda yaparken, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, ‘AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması’na 4 ayrı kategoride katılacaklarını söyledi.


Yıl içerisinde organize ettikleri panel ve konferanslarla Çerkezköy’deki sosyo-kültürel hayatı zenginleştiren Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Programı öğrencileri, şimdi de Türkiye çapında önemli bir yarışmaya hazırlanıyor.

BAKANLIĞIN İLK TOPLANTISI ÇERKEZKÖY’DE

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından “Televizyon, Radyo, Açık Hava Reklamları ve Basılı Materyal, Haber Dosyası, İnternet ve Sosyal Medya Uygulamaları ile Halkla İlişkiler Kampanyası” olmak üzere toplam 6 ayrı kategoride düzenlenen ‘AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması’na katılacak olan öğrenciler, eser çalışmalarına başlarken, Avrupa Birliği Bakanlığı Koordinatör ekibi de, yarışmaya ilişkin ilk bilgilendirme toplantısını Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda yaptı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen toplantıya Avrupa Birliği Bakanlığı(AB) Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Koordinatörü Zelal Şen, AB İşleri Uzmanı Hakan Çağlar Erürker ve Avrupa Birliği Bakanlığı Halkla İlişkiler Uzmanı Handan Hanife Satı’nın yanı sıra Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Halkla İlişkiler Programı Danışman Hocası Özlem Göksel Berkdemir, Halkla İlişkiler Programı Öğretim Görevlileri Emel Demir ve Taha Aslanlı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Danışmanı Öğretim Görevlisi Gülten Vatansever ile Halkla İlişkiler Programı öğrencileri katıldı.

‘KADIN’ VE ‘ÇEVRE’ TEMALARI İŞLENECEK

6 ayrı kategoride düzenlenen yarışma için iki tema belirlendiğini vurgulayan Avrupa Birliği Bakanlığı Halkla İlişkiler Uzmanı Handan Hanife Satı, “Bu yıl için seçilen temalarımız, Avrupa Birliği Yolu’nda kadın ve çevre temalarıdır. Hedefimiz, bu çalışma ile, hem siz Halkla İlişkiler öğrencilerini Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine dahil etmek, hem de sizlerle birlikte "Neden Avrupa Birliği Yolunda Türkiye?" sorusuna yaratıcı cevaplar arayıp bulmaktır.” Diyerek, Çerkezköylü öğrencilerden derece beklediklerini söyledi.

AMAÇ ÖNYARGILARI YIKMAK

Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Koordinatörü Zelal Şen de, yarışmanın Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki önyargıları yıkmayı ve Türkiye ile AB’yi yakınlaştırmayı hedef aldığını ifade ederek "AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması, Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye kamuoyundaki karşılıklı önyargılar ve eksik bilgilerden kaynaklanan sorunları aşmak için genç iletişimcilerin yaratıcılığından faydalanmak açısından bir ilk teşkil ediyor. Siz değerli gençlerimizi de AB yolundaki Türkiye'nin reform sürecinin aktif bir gönüllüsü olarak görmeyi arzu ediyoruz.” Diye konuştu.

HEM BİZ AVRUPA KAZANACAK

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesiyle, hem Avrupa’nın, hem de Türkiye’nin kazanacağını kaydeden Avrupa Birliği Uzmanı Hakan Çağlar Erürker de, devam eden müzakere başlıkları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

ÇEMYO 4 KATEGORİDE YARIŞACAK

Öğrencilerin, yarışmaya ilişkin sorularının da yanıtlandığı toplantının son konuşmasını yapan Prof.Dr. Hikmet Ziya Özek ise, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun yarışmaya en az 4 kategoride katılacağının altını çizerek “Öğrencilerimiz, hocalarının nezaretinde Açık Hava Reklamları, Haber Dosyası, TV ve Sosyal Medya kategorilerinde yarışmaya ciddi bir şekilde hazırlanmaya başladı. Ortaya çıkacak eserler arasında ilk elemeleri Yüksekokulumuz Jurisi yapacak. Her kategorinin ilk 3’e giren eserlerini de Türkiye Finalleri için Avrupa Birliği Bakanlığı’na göndereceğiz.” Bilgisini verdi.

ÖDÜL BRÜKSEL VE DABLİN GEZİSİ

Bu arada Türkiye genelindeki tüm iletişim fakülteleri ve Meslek Yüksekokulları’nın Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinin katılım gösterebileceği yarışmada her kategorinin şampiyonları Dublin ve Brüksel gezileri ile, Yarışmanın ikincileri sadece Brüksel gezisi ile, Yarışmanın üçüncüleri ise Dizüstü bilgisayar ile ödüllendirecek. Ayrıca finale kalan bütün yarışmacılara da Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış tarafından katılım sertifikası verilecek.