Öğrenciler pratik için yılda 10 tane araç kesiyor
Öğrenciler pratik için yılda 10 tane araç kesiyor
Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Danışman Hocası Öğretim Görevlisi Özgün Geyiktepe, program öğrencilerine teorik eğitimin yanı sıra güçlü bir uygulama eğitimi de verdiklerini vurgulayarak “Öğrencilerimiz, yılda ortalama 10 araç parçalayarak, kurtarma tekniklerini detaylı bir şekilde öğrenmiş oluyor.” Dedi
Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, teorik eğitimin yanı sıra uygulama eğitimleri ile de dikkatleri üzerine çekiyor.
TRAJİ TRAFİKTEN BEŞERİ TRAFİĞE
Yüksekokul bünyesindeki Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri de, trafik kazaları sırasında kurtarma tekniklerini uygulamalı olarak öğrenebilmek için her hafta bir araç parçalıyor. FM 94.9 bandından yayın yapan Açık Radyo’nun Traji Trafikten Beşeri Trafiğe Programı’na konuk olan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Danışman Hocası Öğretim Görevlisi Özgün Geyiktepe, program öğrencilerinin tam donanımlı birer itfaiyeci olabilmesi için bütün imkanları seferber ettiklerini vurgulayarak “Öğrencilerimiz, okulda gördükleri teorik dersleri, uygulama eğitimleri ile de pekiştirme imkanı buluyor. Kurtarma Teknikleri Dersi kapsamında da, öğrencilerimize her yıl ortalama 10 araç parçalatıyoruz.” Bilgisini verdi.
UYGULAMA EĞİTİMİ BSH’TA
Parçaladıkları araçları okulun kendi imkanları ve sponsorların desteğiyle satın aldıklarını kaydeden Geyiktepe “Uygulama eğitimini, protokol imzaladığımız BSH Fabrikası’nda gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin en büyük fabrikalarında biri olan BSH ile yaptığımız bu işbirliğine büyük önem veriyoruz. Araç kesme işlemleri, ben ve diğer öğretim görevlisi arkadaşımız Hakan Gül’ün yanı sıra aynı zamanda okulumuzda konuk öğretim görevlisi olarak ders veren BSH Türkiye Çerkezköy Teknik Hizmetler Müdürü Joachim Kuntze ile Güvenlik ve Yangın Alan Yöneticisi Hüseyin Varol nezaretinde gerçekleştiriliyor.” Diye konuştu.
O GÖRÜNTÜLER KAZADAN DAHA ACI
Türkiye’de, hergün meydana gelen kazalarda onlarca insanın hayatını kaybettiğini anımsatan Özgün Geyiktepe “Bu kazalarda, yitip giden hayatlar hepimize derin üzüntü veriyor. Bu kazalar sırasında yaşanan kurtarma rezaletleri ise, izleyen herkese büyük acı veriyor. Özellikle, insanların araçlarda sıkıştığı kazalarda, profesyonel kurtarma büyük önem taşıyor. Biz de öğrencilerimize bu tecrübeyi kazandırmak için, şartlarımızı zorlayarak, trafikten kaydı düşmüş araçları satın alıp, öğrencilerimize parçalatıyoruz.” İfadelerini kullandı.
Özellikle araç temini konusunda, destek beklediklerini dile getiren Öğretim Görevlisi Geyiktepe “Bu araçların satın alınması konusunda, ilgili kişi veya kuruluşlardan destek bekliyoruz. Bu destekleri ile, insan hayatını kurtarma noktasında rol oynamış olacaklar.” Diye konuştu. Program sunucusu Yeşim AYÖZ de, verilen eğitimden memnuniyet duyduğunu belirterek “Hem okulunuzun Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı’nı tanıtmak, hem de yaptığınız uygulama eğitimini dinleyicilerimize aktarmak için ayrı bir program yapmak istiyoruz.” Teklifinde bulundu.