Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2024-05-17

Yüksekokul’da İş Arama Süreci ve Mülakat Tekniklerini anlattı



 

Lojistik sektörünün öncü kuruluşlarından birisi olan Barsan Lojistik Trakya Bölgesi İnsan Kaynakları Sorumlusu Fatma ÇELİKBİLEK Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı öğrencilerinin gerçekleştirdiği “İŞİN ÖZÜ” konulu etkinliğine konuşmacı olarak katılarak önemli bilgiler paylaştı. 
 
İŞ ARAMA SÜRECİ 
ÖNEMLİ BİR SÜREÇ
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Erdinç  UZUN, üniversiteden mezun olacak öğrenciler için iş arama telaşının başladığına vurgu yaparak “Bugün gerçekleştireceğimiz programda, öğrencilerimiz mezuniyetten sonra nasıl bir yol haritası izleyecekleri hakkında önemli bilgiler öğrenme imkanı elde edecek. Bu anlamlı etkinliği düzenleyen öğrencilerime ve öğrencilerimizle deneyim paylaşımı yapacak olan Barsan Lojistik Trakya Bölgesi İnsan Kaynakları Sorumlusu Fatma ÇELİKBİLEK’e teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.
 
CV’LERDE NELER OLMALI 
NELER OLMAMALI
Dijital olanakların yaygınlaşmasıyla adayların iş arama süreçleri ve işe alım süreçlerinde yaşanan değişimlere dikkat çekerek konuşmasına başlayan Barsan Lojistik Trakya Bölgesi İnsan Kaynakları Sorumlusu Fatma ÇELİKBİLEK, CV hazırlama teknikleri hakkında da önemli bilgiler verdi. Hazırlanacak CV’lerde nelerin olması ve nelerin olmaması gerektiği noktasında uyarılarda bulunan ÇELİKBİLEK “İnsan Kaynakları Uzmanlarının CV’leri incelerken nelere dikkat ettiğini de örneklerle anlattı. 
 
HANGİ SORUYA NE YANIT VERİLMELİ?
CV değerlendirme sürecinin ardından mülakat sürecinin başladığını vurgulayan Fatma ÇELİKBİLEK, mülakata çağırılan adayların öncelikle iş başvurusu yaptıkları işletme ile başvurdukları iş pozisyonu hakkında bilgi edinmesi gerektiğine dikkat çekti. Adayların mülakata giderken nasıl bir kıyafet seçimi yapması gerektiği,  mülakat odasına girerken dikkat etmesi gereken nüanslar, ikram tekliflerine hangi yanıtı vermeleri gerektiği, talep edilen maaş sorularına verilecek ideal yanıtlar hakkında tecrübe paylaşımı yapan Barsan Lojistik Trakya Bölgesi İnsan Kaynakları Sorumlusu Fatma ÇELİKBİLEK, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.
 
Programın ardından ÇELİKBİLEK’e Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Emel DEMİR ASKEROĞLU ve Yönetim ve Organizasyon Bölümü Başkanı Dr. Selin BAHAR tarafından çiçek ve teşekkür plaketi verildi.