Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2024-05-27

Üniversite- Sanayi İşbirliği Komisyonumuz’dan ÇOSB’ye ziyaret



 
Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuz Üniversite Sanayi Komisyonu üyeleri, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Müdürlüğü’nü ziyaret etti. 
 
Çerkezköy OSB İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Fazlı TAN, İnsan Kaynakları ve Eğitim Sorumlusu Cansu FİDAN BUTÇU, İnsan Kaynakları Şefi Mehmet Tankut KORKMAZ, Kurumsal İletişim ve Sosyal Medya Sorumlusu Savaş AKYILDIRIM ile öğrencilerin sanayi kuruluşlarında staj ve istihdamına ilişkin görüş alışverişinde bulunan Komisyon üyeleri, Üniversitemizin 2 yıldır uyguladığı İşletmede Mesleki Eğitim (İME) Programı hakkında da bilgi paylaşımında bulundu. 
 
3 DÖNEM OKULDA
1 DÖNEM SEKTÖRDE
 
Yüksekokulda, önlisans eğitimi alan öğrencilerin, okulda 3 dönem öğrenim gördükten sonra, 4’üncü dönemin tamamını, bölümüyle ilgili bir işletmede pratik eğitim alarak tamamlayabileceğini ifade eden Komisyon üyeleri “Okulda öğrenim gördüğü 3 dönemde belli bir not ortalaması yakalayan tüm öğrencilerimize, bu uygulamadan yararlanma imkanı verdik. Geride bıraktığımız Akademik Dönemde Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programımızda öğrenim gören 11 öğrenci, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı’ndan 15 öğrenci, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’ndan 10 öğrenci, Lojistik Programı’ndan 10 öğrenci, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı’ndan 13 öğrenci ve Tekstil Teknolojisi Programı’ndan 4 öğrenci olmak üzere toplam 63 öğrencimiz, kendi alanlarıyla ilgili işletmelere yerleştirildi. Öğrencilerimiz, son dönemlerinde okula gelmek yerine, işletmede teorik bilgilerini pratiğe dökme imkanı buluyor. Meslek hastalıkları ve iş kazalarına karşı sigorta primleri üniversitemiz tarafından yatırılan öğrencilere, işletme tarafından Asgari Ücretin üçte biri oranında maaş ödeniyor.” Bilgisini verdi.
 
İŞLETMELER DE MEMNUN
 
Proje kapsamında gerek kamu kuruluşları, gerekse de özel sektörden birçok öncü firma ile protokol imzaladıklarını belirten Komisyon üyeleri “Yüksekokul Müdürümüz Prof.Dr. Erdinç UZUN da, projenin başarısı ve devamlılığını çok önemsiyor. Bu kapsamda, Öğretim Görevlisi hocalarımız da işletmeleri ziyaret edip, hem öğrencilerle, hem de, işletme yetkilileri ile uygulamanın verimliliğine ilişkin görüşmeler yapıyor. Hem işletme yetkililerinin, hem de öğrencilerimizin verimlilik noktasında memnun olması bizleri mutlu ediyor.” Şeklinde konuştu. 
 
TEŞEKKÜR ETTİ
 
Öğr. Gör. Dr. Selin BAHAR, Öğr.Gör. Taha ASLANLI ve Öğr. Gör. Özgün GEYİKTEPE’den oluşan komisyon üyelerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Çerkezköy OSB İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Fazlı TAN da, İME kapsamında işletmelerde görev alan öğrencilerin çalışma hayatına daha öğrenciyken adapte olma şansı elde ettiğini vurgulayarak “Biz de iki dönemdir, İME kapsamında Yüksekokul’dan birer öğrenci istihdam ediyoruz. Hem bizim için, hem de öğrencilerimiz için verimli bir süreç işliyor. Bu işbirliğimizin devamını diliyoruz.” İfadelerini kullandı.