Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2024-03-06

Aydınlan- Aydınlat Projesi Kapsamında Meslek Yüksekokulumuz Gönüllülerine Teşekkür Belgesi Verildi…



 
Meslek Yüksekokulumuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap AKAY, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman AYVA, Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel KARAKOÇ, Gelecek Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Nadir TÜR, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Serkan KARAGÖZ, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr. Ayhan ARSLAN, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Yalçın MEMİŞ, öğretim görevlileri, idari personel, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.  
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, Açılış konuşmasını gerçekleştiren Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan ŞAHİN, “  Aydınlan, aydınlat projemizde kitaplarımızı seslendiren öğrencilerimize teşekkür belgesi sunma programına katılan herkese ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
‘Aydınlan-Aydınlat’ projesi Koordinatörü Fevzi DURMUŞ, projeyi 2012 yılında bir düşünce ile harekete geçirdiklerini kaydetti. Durmuş, “ O dönemlerde cezaevleriyle ilgili birçok haberler çıkıyordu. Bu insanların cezaevlerindeki rehabilitasyonları ile ilgili bazı haberler çıkınca bizde Beyazay olarak ne yapabiliriz diyerek istişarelerde bulunduk. Parmaklıklar arkasında olmak insanların iyilik yapmasına engel değildir. Bizlerde hizmeti ayaklarına götürmek istedik. Onlara fırsat verip onlarda bu fırsatla iyilik yapsın dedik. Hızlıca malzemeleri aldık. Cezaevi yönetimi de tutuklu ve hükümlülerden arkadaşları seçtiler. Sesi güzel olanlar kitap seslendirdi, sesi daha arzu etmediğimiz tonda olanlar ise kitapları tarayıp dijital ortama çevirdiler. 2012 yılında T1 cezaevinde dönemin Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir ARSLAN’ ın teşrifleriyle projenin startı verildi. Binlerce kitap seslendirildi ve görme engelliler için okundu. Emeği geçen birçok tutuklu ve hükümlü ile sohbet etme imkânı da bulduk. Hükümlü bir kadın bizler için önemli bir cümle sarf etti. ‘Keşke ben Hz. Mevlana ile cezaevinde kitabını okurken değil de sivilde karşılaşsaydım. Emin olun ki düsturdan ötürü buralarda olmazdım’ dedi. Kültür Bakanlığımız artık kitapları dijitale çeviriyorlar. Bütün kütüphanelerde bulunuyor. Görme engelliler de çevirisini yapıyorlar. İnsan sesinin doğallığı gibi çeviri yapmak mümkün değildir” dedi. 
 
DURMUŞ, Şube yönetimi ile arzu ettiğimiz seviyenin üstüne çıkıp çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Gençlerin içinde birbirine yardımcı olma heyecanını hayatlarının sonuna kadar barındırabilecekleri bir proje olarak buraya katkı ve destek sunmalarını arzu ediyorum. Erdemli bütün arkadaşlarımızı hocalarımızı yönetimimizi tebrik ediyorum” dedi. 
 
DURMUŞ’un ardından konuşan Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman AYVA, “ İyiliklerde tarafını belle eden, buraya katıp bu güzelliğin devam etmesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlere katılan gençler hayatın her alanında başarılı oluyorlar. Tanımadığı insanların iyiliği için uğraşmak gerçekten çok güzeldir. 11 yaşında kör olduğumda insanlar Lokman ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak diyordu. Ben hayatımda burada yapılan iyilikler sayesinde bir şeyler yapabildim” dedi.
 
Programda konuşan Meslek Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Dr. Müjgan YILMAZ, “ Sizleri bugün burada ağırlamak bizler için onurdur. Bu projeye uzun yıllar önce başladık. Gururlu ve onurluyuz. Bu projeye emek ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Gönüllük anlamında güzel bir projedir. Empati yeteneğinizi geliştirerek, toplumda sosyal anlamda katkı sağlamayı, bireyleri ötekileştirmek yerine kapsayıcılıkla her birine sahip çıkmayı ve bizden birisi olarak görmeyi, onların hayatını görme konularında bu projede öğrencilerimize sosyal farkındalık kazandırdığımızı düşünüyorum. Okuduğumuz kitaplar bir insanın hayatında yer edecek ve çok büyük emekler vererek okuduğunuz kitaplar bir insanın başka ufuklara açılmasını sağlayacaktır. Bunun paydaşı olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu. 
 
İyilik gününde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap AKAY, “ Bu güzel sürece emek veren Beyazay Derneği Genel Başkanına, Tekirdağ Şubesine teşekkür ediyorum. Yarına dair her an her şeyi yaşayacağımız, yarına dair başımıza ne geleceğini bilmediğimiz bir hayatın içerisindeyiz. Başımıza gelecekleri bugünden düşünerek iyilik yapıp denize atma fikrini hep birlikte kucaklayan herkese teşekkür ediyorum. İyilikle buluşan Beyazay Derneği bundan sonraki süreçte de güzel çalışmasını sürdürmeye devam edecek. Emek veren herkese teşekkür ederim. İyilik yapıp denize atan sesi güzel arkadaşlara ve öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerini yönlendiren bu güzel projenin bu noktaya gelmesini sağlayan Öğr. Gör. Gülten VATANSEVER BALCIOĞLU’ na ve ilk günden bu yana öğrencilerle yakından ilgilenen Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gökçe KEMAN’ a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.
 
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Eğitmeni Elif MUTLU tarafından hazırlanan Halk Oyunları ekibinin gösterisi sahnelendi. 
 
Protokol üyeleri tarafından projede emeği geçen öğretim görevlilerine, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesine ve öğrencilere günün anısına teşekkür belgesi takdim edildi.