Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2024-05-17

Yüksekokulmuzda “İŞ’TE GÜVENLİĞİM” Paneli



 

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencilerinin organize ettiği “İŞ’TE GÜVENLİĞİM” konulu panel Okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.
 
 YASALAR ÖNEMLİ AMA BENİMSENMESİ DAHA ÖNEMLİ
 
 İş Sağlığı ve Güvenliği haftası dolayısıyla düzenlenen panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Reyhan Ata, “İş Sağlığı ve Güvenliğinin yasalarla güvence altına alındığını vurgulayarak yasal müeyyideler elbette ki caydırıcılık anlamında büyük önem arz ediyor. Ancak bunun bir İş Sağlığı ve Güvenliği kültürüne dönüşmesi daha büyük önem ifade ediyor. Çünkü işveren ve işveren temsilcileri İş Sağlığı ve Güvenliğini benimser ve içselleştirirse, hem iş kazaları hem de meslek hastalıklarında büyük oranda azalmalar olacaktır.” bilgisini verdi.
 
SÖNMEZİN MODERATÖRLÜĞÜ'NDE GERÇEKLEŞTİ
 
 Dr. Öğretim Üyesi Reyhan Ata'nın konuşmasının ardından panel Sönmez Akademi Yönetim Kurulu Başkanı İSG uzmanı Özgür Sönmez'in moderatörlüğünde başladı. Türkiye'nin İş Sağlığı Ve Güvenliği mevzuatlarıyla tanışmasının çok eski olmadığına dikkat çeken Sönmez, “Oysa İş Sağlığı Ve Güvenliğinin ilk uygulamaları Hammurabi yasalarına kadar dayanıyor” ifadelerini kullandı. Panelde İş Sağlığı Ve Güvenliğinin sahadaki uygulamalarını masaya yatıracaklarını dile getiren İSG uzmanı Sönmez, sözü İSG danışmanlık İSG uzmanı Zeynel Ağacık'a bıraktı. Ağacık çalışma hayatında farklı alanlarda karşılaşılabilecek tehlikeler ve bu tehlikelerden kaynaklanan riskleri azaltmak için alınması gereken tedbirleri anlattı.
 
ÖĞRENCİLERİN SORULARI YANITLANDI 
 
Zeynel Ağacık'tan sonra söz alan Dinamik Group OSGB İSG uzmanı Begün Gündoğdu İş Sağlığı Güvenliğinde kariyer planlaması ile ilgili öğrencilere bilgi verirken GYM İnşaat İSG teknikeri Furkan Taş'ta inşaat sektöründe karşılaşabilecek riskleri ve alınması gereken tedbirleri sahadaki örnekleri üzerinden katılımcılara aktardı. Panel öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından katılımcılara Teşekkür Belgesi takdimi ile son buldu.