Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2024-06-06

ÇEMYO Mezuniyet Töreni



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi(NKÜ) Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’ndan bu yıl mezun olan 185 öğrenci için görkemli bir mezuniyet töreni düzenlendi. Keplerini coşkuyla havaya atan öğrenciler, okuldan mezun olmanın mutluluğunu, okul ve arkadaşlarından ayrılmanın hüznünü birlikte yaşadı.
 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (ÇEMYO) son sınıf öğrencileri, 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile eğitim hayatlarına veda ettiler.
 
GENİŞ KATILIM YAŞANDI 
Yüksekokul Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Cengiz Memiş, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Taşan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, öğrenciler ve aileleri katıldı. 
 
OKUL BİRİNCİSİ KONUŞTU 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak Akademik Yılı okul birincisi olarak dereceyle bitiren Sevgi Kocabay konuşma gerçekleştirdi. Eğitim hayatlarının son evresini de bugün noktaladıklarını vurgulayan Kocabay “Bizler hem teorik hem de uygulamalarla, teknolojiyi üretime entegre edebilen, yeniliklere açık, çağdaş yöntem ve tekniklere hakim, geliştirici, iyileştirici güçlü ve dinamik bir nesil olarak, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için yola çıkıyoruz. Akademik eğitimizde bana ve tüm öğrenci arkadaşlarıma emeği geçen hocalarıma teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.    
‘BAŞARILARINDA SİZİN PAYINIZ VAR’ 
Okul birincisi Sevgi Kocabay’ın ardından Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Erdinç Uzun, programın açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasının ilk bölümünde velilere seslenen Uzun, “Bugün sizin için de çok özel bir gün. Yıllardır emek verdiğiniz, her anını desteklediğiniz evlatlarınızın mezuniyetini kutlamak için buradasınız. Onların bu başarısında sizin fedakarlıklarınızın, sevginizin ve sabrınızın büyük payı var. Onlara sağladığınız destek için sizlere en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün çocuklarınızla gurur duymanız için çok önemli bir nedeniniz var.” vurgusunu yaptı.
 
ÖĞRENCELERE ÖNEMLİ TAVSİYELER
Konuşmasına ikinci bölümünü öğrencilere ayıran Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr.Erdinç Uzun “Zorlu bir yolculuğun bugün sonuna geldiniz. Üniversite yıllarınız boyunca birçok engeli aştınız, zorluklarla mücadele ettiniz ve sonunda bugün buradasınız. Sadece akademik bilgilerinizi değil, aynı zamanda hayat becerilerinizi, dostluklarınızı ve anılarınızı da yanınıza alarak mezun oluyorsunuz. Üniversite, sadece bir öğrenim kurumu değil, aynı zamanda bir hayat okuludur. Burada kazandığınız tecrübeler, sizlere gelecekte yol gösterecek önemli birer rehber olacak. Yaşam boyu öğrenme anlayışıyla, sürekli gelişim ve değişime açık olmalısınız. Atatürk’ün gösterdiği yolda, bilimin ve aklın ışığında ilerlemeye devam etmelisiniz.” Tavsiyesinde bulundu.
 
 “HAYATINIZIN YENİ DÖNEMİ” 
Prof.Dr. Erdinç Uzun’un konuşmasının ardından Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Murat Taşan kürsüye geldi. Öğrencileri tebrik ederek, onları bugünlere taşıyan ailelerine teşekkür eden Prof.Dr. Taşan, “Değerli anneler babalar,  bugün mezun olacak öğrenciler adına yaptığınız tüm fedakarlıklar için hepinize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin her zaman ve her koşulda yanlarında olan değerli velilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizi yetiştiren emek veren saygıdeğer akademisyenlerimizi, hocalarımızı tebrik ediyorum.  Sevgili öğrenciler, bir üniversitenin Meslek Yüksekokulunun herhangi bir programından mezun olabilirsiniz ancak bunlar sizin sadece mesleklerinizdir. Esas mesele sağlıktır, huzurdur, ailedir ve dostluktur. Meslek ahlakından, meslek etiğinden ve milli değerlerinizden ödün vermeyiniz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak bizler bir aileyiz, buradayız ve her daim sizlerle birlikteyiz. Mezuniyetinizi kutluyor, sağlık ve başarı dolu bir gelecek temenni ediyorum. Yolunuz açık olsun.” Şeklinde konuştu.
 
DİPLOMALARINI ALDILAR 
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Okul birincisi Sevgi Kocabay’a ödülünü Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü takdim etti. Okul ikincisi İpek Şevval Durak’a ödülünü Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş takdim ederken, okul Üçüncüsü Canan Başçınar’a ise ödülünü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin takdim etti.
  
KEPLERİNİ HAVAYA ATTILAR
Derece elde eden öğrencilerin ödülleri verildikten sonra mezun olan öğrenciler bölüm hocalarından diplomalarını alarak büyük sevinç yaşadı. Diplomalarını alan öğrenciler daha sonra hep bir arada keplerini havaya atarak, okulu bitirmenin mutluluğunu doyasıya yaşadılar.