Çerkezköy Meslek Yüksekokulu

Sanayinin kalbinde bir Meslek Yüksekokulu

 
Sevgili öğrenciler, 
 
Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi, Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi, Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi, Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere 600'den fazla sanayicinin buluştuğu bir konumdadır. Sanayinin ihtiyaç duyduğu yetenekli, üretken ve nitelikli ara eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
 
1994 yılında Trakya Üniversitesi bünyesinde eğitim ve öğretime başlayan Meslek Yüksekokulumuz 2006 yılında Namık Kemal Üniversitesi'ne bağlanmıştır. Uzun yıllar Çerkezköy Narin Caddesinde bulunan Meslek Yüksekokulumuz, o zaman ki Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir'in katkıları ile 2015 yılında Çerkezköy'ün nezih bir mahallesi olan Veliköy'e taşınmıştır. Çerkezköy merkeze 7 km ve Çorlu merkeze 20 km uzaklıktadır. 
 
Meslek Yüksekokulumuz, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında öğrencisi bulunan 6 programda 14 öğretim elemanı ve 892 öğrenci ile eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürmektedir. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, tecrübeli ve dinamik akademik kadrosu ile eğitim-öğretim sürekli iyileştirmeyi ve öğrencilerinin teorik ve pratik bilgilerini en üst düzeye çıkarmayı hedeflemektedir. Meslek Yüksekokulumuz, Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ile Uluslararası Eğitim Standartlarına uygun kaliteli bir eğitim programı ile 6 farklı programda öğrenci yetiştirmeye devam eden bir kurumdur.
 
Meslek Yüksekokulumuz, öncelikle bölgedeki sanayi olmak üzere ülkenin gereksinim duyduğu diğer bölüm ve programların açılması ile çalışmalara devam edecektir.
 
Meslek Yüksekokulu Müdürü
 

TANITIM VİDEOSU