Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2024-02-22

Öğrenci Mezun Buluşması’nın bu ayki konusu: Halkla İlişkilerde Dijital Dönüşüm



 
Halkla İlişkilerde Dijital Dönüşümü konuştuk
 
Yüksekokulumuz Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin organize ettiği “Sektörün Penceresinden Öğrenci-Mezun Buluşması” etkinliklerinin ikincisi, okulumuz mezun öğrencilerinden Araştırma Görevlisi İlkay Burak TAŞKIRAN’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
ÖĞRENCİLİKTEN AKADEMİSYENLİĞE 
Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Doktorant İlkay Burak Taşkıran, Çerkezköy MYO’dan mezun olduktan sonra, Dikey Geçiş Sınavı ile İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne geçiş yaptığını vurgulayarak “Lisans eğitimimi İstanbul Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, Marmara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans yaptım. Ege Üniversitesi’nde sürdürdüğüm Doktoramı bu dönem tamamlayacağım” dedi.
 
DİJİTAL DÖNÜŞÜME DİKKAT ÇEKTİ
Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki akademik görevine devam ettiğini ifade eden Taşkıran, özellikle dikey geçiş sınavına girecek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Teknolojik gelişmeler ve haberleşmedeki dijitalleşmenin Halkla İlişkiler Sektörü’ne yansımaları hakkında bilgi veren Akademisyen Taşkıran, öğrencilerin, sektördeki bu dijital dönüşüme yabancı kalmamalarının gerekliliğine dikkat çekti. 
 
OKUNMASI GEREKEN KİTAPLAR
Sektörel başarı için, Halkla İlişkiler öğrencilerinin okuması gereken kitaplar, izlemesi gereken sinema ve belgesel filmlerine ilişkin de bir seçki hazırlayan Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi İlkay Burak Taşkıran, daha sonra öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.