Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2015-12-31

Coca-Cola'ya Teknik Gezi



 

Okulumuz Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı tarafından dünyanın en büyük içecek firması Coca-Cola’nın Çorlu fabrikasına teknik gezi düzenlendi. Geziye Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri ve Öğr. Gör. Özlem GÖKSEL katıldılar. Kola üretimi hakkında fabrika yetkililerinden bilgi alan öğrenciler, fabrikanın üretim sahasını da gezdiler.

Öğretim Görevlisi Özlem Göksel Berkdemir ile birlikte fabrikayı ziyaret eden 25 Halkla İlişkiler bölümü öğrencisi kolanın üretim aşamalarını yerinde gördüler.

Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği bu gezide öğrencileri Kalite Güvence Müdürü Kimya Mühendisi Fethi Arın karşıladı. Kola şişelerinin üretiminden, dolum ve paketlemeye kadar tüm aşamaların gözlemlendiği gezide öğrenciler merak ettikleri sorulara da yanıt aldı. Her yıl bir çok okuldan öğrenci ağırlayan Çorlu fabrikasının yetkilileri, öğrencilere fabrikayı gezdirirken, sunum yaparak da tesis hakkında bilgi verdiler.

BURS VE STAJ İMKANI DA SAĞLANIYOR

216 kişiye istihdam sağlayan tesis ile ilgili bilgi veren Kalite Güvence Müdürü Kimya Mühendisi Fethi Arın, 2014 yılında 50. yılını kutlayan Coca Cola’nın Türkiye’de toplam 300 fabrikası ve 300 bin satış noktasının olduğunu ifade etti. Coca Cola olarak 51 ilde 64 projeye destek verdiklerini ifade eden Arın, burs ve staj imkanları da sağladıklarını kaydetti.

ÖNCÜ EŞLER GRUBU

Çalışanların eşlerinin yer aldığı ‘öncü eşler grubu’ aracılığı ile Engelliler okuluna da destek verildiğini anlatan Arın “Kalite en önemli önceliğimiz. 128 yıldır dünyanın 1 numaralı alkolsüz içeceğini üretiyoruz” dedi.

Fethi Arın çevre dostu uygulamalarla 2010 yılında başlayan soğutucularla 2012 yılında 9 bin 500 ağacın karbonmonoksiti temizlemesinin önlendiğini ifade etti.
 

Bu haber Çerkezköy Bakış Gazetesi'nin ürünüdür.