Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2013-09-23

‘Çerkezköy’ün bu kampüse ihtiyacı var’



Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Veliköy Belediye başkanı Hanifi Belindir ve ÇEMYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Ercan Buluş ile birlikte Velliköy’de yapımı süren Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu inşaatını gezerek, bilgi aldı. Kaymakam Kubilay, okul yapımında katkı sağlayanlara teşekkür ederek “Çerkezköy’ün böyle bir kampus alanına kavuşacak olması gurur verici bir olay. Ben de bu kapsamda burada bu kampus alanını gezdiğim için çok mutluyum.” dedi.

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Veliköy’de yapımı süren Çerkezköy Meslek Yüksekokulu inşaatında incelemelerde bulundu.

KAYMAKAM KUBİLAY İNCELEMELERDE BULUNDU

Önceki gün saat 14.30’da Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve ÇEMYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Ercan Buluş ile bir araya gelen Kaymakam Kubilay, burada Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu inşaat alanını gezerek bilgi aldı. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal de hazır bulundu. ÇEMYO Müdürü Buluş, okul ile ilgili Kaymakam Kubilay’ı bilgilendirerek “Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, 1994 -1995 Eğitim-Öğretim Yılı güz döneminde, Trakya Üniversitesi bünyesinde, kurulmuş ve Akademik hayata başlamıştır. Açıldığı yıl Büro Yönetimi ve Sekreterlik ile Tekstil Programları’na öğrenci kabul eden Çerkezköy Meslek Yüksekokulu daha sonra Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, Lojistik Programı, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Programı ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programlarını da açtı. Bünyesindeki programların, üniversite adaylarından yoğun ilgi görmesi üzerine,  Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, Lojistik Programı ile Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programının ikinci öğretimleri de açılarak öğrenci kabulü yaptı.” dedi.

“1187 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRMEKTE”

ÇEMYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Buluş, ÇEMYO ile ilgili bilgilendirmesini sürdürürken, “Trakya Üniversitesi’ne bağlı olarak, 11 yıl ( 22 Yarıyıl ) kesintisiz eğitim veren Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, 2006 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlanarak, Namık Kemal Üniversitesi, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu olarak eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir. Halen bünyesindeki 9 ayrı programda 1187 öğrenci ön lisans eğitimi görmektedir.  Bünyesinde, biri Bilgisayar laboratuarı olmak üzere toplam 7 ayrı derslik bulunan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda, öğrencilerin de yararlandığı 150 kişilik yemekhane, kantin, kütüphane, müdür odası, müdür yardımcıları odası, toplantı salonu, Proje Ofisi ve öğretim görevlileri odaları (11 adet) bulunmaktadır. Geniş katılımın gerçekleştiği toplantı, konferans, panel ve Çalıştay gibi organizasyonlar için de, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonları’ndan yararlanılmaktadır.” bilgisini verdi.

 

“2014-2015 AKADEMİK YILI’NA VELİKÖY’DE GİRMEYİ PLANLIYORUZ” 

2014-2015 akademik yılını Veliköy’de açmayı planladıklarını ifade eden Buluş, “Fiziki şartlarının yetersizliğine rağmen, fakülte düzeyinde öğrenci sayısı bulunan Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, 2014-2015 Akademik Yılı’na yeni binasında girmeyi planlamaktadır.  Veliköy Belediyesi’nin tahsis ettiği 12 dönümü opsiyonlu toplam 130 dekar alana kurulacak olan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, ilk etapta biri ‘İdari’ diğeri ise ‘Derslikler’ olmak üzere iki ayrı binadan oluşacak.  Daha önce Belediye Hizmet Binası olarak inşa edilen ancak, söz konusu proje kapsamında Namık Kemal Üniversitesi’ne tahsis edilen İdari Bina’nın kaba inşaatı tamamlanmıştır.” şeklinde konuştu.

“FİNANSMAN VELİKÖY BELEDİYESİ’NDEN”

Mayıs ayında Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Bölge milletvekilleri ve Veliköy halkının da katılımıyla okulun temelinin atıldığını Kaymakam Kubilay’a ileten Buluş, “Finansman ihtiyacının tamamının Veliköy Belediyesi tarafından karşılanacağı derslik Binası’nın 2014 Mart Ayı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.  Eğitim araç-gereç ve tefrişatı Namık Kemal Üniversitesi tarafından sağlanacak olan yeni binanın, planlanan tarihte bitmesi halinde, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, 2014-2015 Akademik Yılı’na, yeni binasında ‘merhaba’ diyecektir.” diye konuştu. 

TEKNİK BİLGİLER VERDİ

Son olarak Kaymakam Buluş’a okul ile ilgili teknik bilgiler de sunan Buluş, “7 bin metrekare inşaat alanı üzerine 18 adet sınıf, 2 adet laboratuar, 20 adet idari ofis, bir adet kantin, 1 adet 150 kişilik çok amaçlı salon, 1 adet 450 kişilik konferans salonunun yer alacağı yeni Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Derslik Binası bodrum, zemin ve üzerine yapılacak 3 kat ile toplam 5 kattan oluşacaktır.130 dekarlık geniş alanı ve sosyal donatı alanları ile öğrencilerimiz, şuan için eksikliğini hissettikleri kampus havasını yeni yerimizde fazlasıyla yaşama fırsatı bulacaktır.” dedi

“ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Çerkezköy ve Sanayisinin ekonomik manada bir bütün olduğunu belirten Kaymakam Kubilay “Üniversiteler de bulundukları yerlerde bacasız sanayi işlevi görmektedirler. Ben bu kampusun Çerkezköy’e önemli artılar katacağına inanıyorum. Umarım ki gelecek yıl hizmete girer.” dedi.

İNŞAAT ALANINI GEZDİ

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve ÇEMYO müdürü Yard. Doç. Dr. Ercan Buluş ile birlikte Veliköy’de yapılmakta olan Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu inşaatını gezen Kubilay, Katkılarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Çerkezköy’ün böyle bir kampus alanına kavuşacak olması gurur verici bir olay. Ben de bu kapsamda burada bu kampus alanını gezdiğim için çok mutluyum.” dedi.

“BAKANIMIZ ONAYLADI”

Kaymakam Kubilay'ın konuşmasının ardından bir süreden beri beklenen gayrimenkul satış onaylarının çıktığı müjdesini veren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, "Namık Kemal Üniversitemiz ile bir 117 dönüm araziyi üniversiteye devretmek için protokol imzalamıştık. Bu protokol kapsamında idari bina ve derslik yapımını da Belediye olarak üstlendik. Belediye olarak bütçemiz buna elverişli olmadığı için gayrimenkul satarak bu idari bina ve derslik yapımını kararlaştırmıştık. Ancak biz bu kararları Meclisimizden geçirirken, henüz Tekirdağ Büyükşehir olamamıştı. Büyükşehir ile birlikte gayrimenkul satışlarına 'Onay' şartı getirildi. Sayın Valimiz onayladı. Bakan Bey'in onayını bekliyorduk. Geçtiğimiz hafta ben Ankara'ya gittim. Sayın Bakanımızda gayrimenkul satışlarına onay verdi. Artık önümüzde hiçbir engel kalmadı. Okul inşaatımız tüm hızıyla devam edecek."diye konuştu.

 

(21 Eylül 2013 Cumartesi, Marmara Haber Gazetesi, Çerkezköy Bakış Gazetesi)