Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2014-06-06

İş aramak iş yapmaktan daha zor



Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Merkezi ile İŞKUR işbirliğinde Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu öğrencileri yönelik kariyer semineri düzenlendi. Seminerde konuşan İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü iş aramanın zor ve uzun bir yol olduğunu belirterek İş aramak, iş yapmaktan daha zor bir şeydir. İş aramak hayatınızın dönüm noktasında atacağınız büyük bir adımdır. Bu adımı ne kadar doğru atarsanız iş hayatınızda başarılı olma yüzdeniz o kadar artar” şeklinde konuştu.

Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Merkezi ile İŞKUR işbirliğinde Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu öğrencileri yönelik kariyer semineri düzenlendi.

SEMİNER DÜZENLENDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Kariyer Merkezi’nden bahsederek “Kariyer Merkezimiz 21 Nisan 2014 tarihinde Yüksek Öğrenim Kurumu’nun onaylaması ile kuruldu, faaliyetlerini bir uygulama ve araştırma statüsünde yürüyor. Kariyer Merkezi olarak temel görevimiz, üniversitelerde öğrenim gören ön lisans, lisans, lisansüstü ve mezunlarımızı meslek, sektör ve işletme seçme sürecinde yönlendirmek, bilgilendirmek, kendilerini tanımalarına yardımcı olmak, kariyer hedeflerini belirlemelerine yardımcı olmaktır.” ifadelerini kullandı.

“VERİTABANI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Kariyer Eğitim Merkezi’nin faaliyet alanları hakkında da bilgi vere Doç. Dr. Murat Çetin şöyle devam etti: “Kariyer Eğitim Merkezi aracılığıyla öğrenci ve mezunlarımıza yönelik bir veritabanı oluşturmayı, buna göre mezun ve mezun adayları ile ilgili kişisel özellikleri çıkarabilmek, öğrenci ve mezunlar için kariyer imkanlarını araştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca mezunların istihdam alanlarına giren işletmelerin ve kuruluşların adres ve genel bilgilerinin bulunduğu envanterler oluşturmak, öğrenciler ile değişik sektörlerden kurum ve kuruluşları bir araya getirmek ve kariyer günleri oluşturmak ve düzenlemek, öğrencilerin çeşitli alanlarda iş tanımları iş hayatı ve mesleklerdeki kariyer imkanları ile ilgili bilgi edinmelerini sağlayabilmek, işletmelere yönelik tanıtım gezileri ve başarılı meslek sahiplerini öğrenciler ile bir araya getirmek istiyoruz.” dedi.

1946 YILINDA FAALİYETE GEÇTİ
Murat Çetin’in konuşmasını sonlandırmasının ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Levent Taş “İŞKUR, 1946 yılında iş ve işçi bulma kurumu olarak faaliyete başladı.. 2003 yılında Türkiye İş Kurumu olarak ünvanı değişmiştir. 2011 yılında ise Bakanlığımızın bölge müdürlükleri ile Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü oluşturulmuştur” dedi.
MUTLU OLUNAN İŞ DOĞRU İŞTİR
İş arama becerilerinin geliştirilmesi hakkında konuşarak sözlerini sürdüren Taş “İş arama, bireyin kendini ve talep ettiği işin niteliklerini tanıyarak doğru araçları kullanması ile başarıya ulaşan bir süreçtir. İş ve  meslek danışmanlığı kişilerin özellikleri ile mesleklerin gerekliliklerinin karşılaştırılarak bireyin isteklerine uygun en iyi mesleği seçmesine yardımcı olma sürecidir. Mezun olduktan sonra çalışacağınız yeri seçmek zorundasınız. İnsanın bilgi görgü ve becerilerinin değerlendirebileceği ve mutlu olabileceği işi doğru iş olarak tanımlamaktayız. Ancak doğru iş bulunurken yanlış metotlar izlenmemelidir. Yanlış başvurular buna neden olmaktadır.” ifadelerini kullandı.
“İŞ ARAMAK ZOR VE UZUN BİR YOLDUR”
‘İş aramak zor ve uzun bir yoldur’ diyen Taş “İş aramak, iş yapmaktan daha zor bir şeydir. İş aramak hayatınızın dönüm noktasında atacağınız büyük bir adımdır. Bu adımı ne kadar doğru atarsanız iş hayatınızda başarılı olma yüzdeniz o kadar artar” şeklinde konuştu.
“İŞKUR’UN HEDEF KİTLESİ İŞSİZLERDİR”
İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Levent Taş’ın konuşmasından sonra İş ve Meslek Danışmanı Anıl Uslu, bir sunum gerçekleştirdi. Uslu şunları söyledi: “Bizim hizmetlerimiz iş ve meslek danışmanlığı, aktif iş gücü programları, işsizlik sigortasına bakma, iş gücü piyasası ve istatistik araştırmalarıdır. Hedef kitlelerimiz ise işsizler, öğrenciler, kadınlar, engelli vatandaşlar ve işverenlerdir.”