2021-11-03

İlk Yardımı Eğitimi

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri kapsamında, Hayat Kurtarmada birincil önem taşıyan ilk yardım eğitiminin yaygınlaşması amacıyla İLK YARDIM EĞİTİMİ gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulumuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitime Akademik ve İdari Personelimiz ile Öğrencilerimiz katıldı. Etkinlikte İlçe Sağlık Müdürlüğünden Dr. Özgür ÖZERDOĞAN ile Dr. Eda ÖRGERİN “Temel İlk Yardım” ve “Temel Yaşam Desteği” konularında katılımcılara bilgiler verdiler.

Çocuk, bebek ve yetişkinler için temel yaşam desteği konusunun da anlatıldığı eğitimde, yaşanabilecek ani bir durum karşısında hasta ya da yaralının nasıl değerlendirileceğiyle ilgili ilk yardım teknikleri de anlatıldı.

Karşılıklı soru ve cevapların almasıyla son bulan etkinlikte öğrencilere ilk yardım eğitimlerinin 5 yılda bir güncellenmesinin gerekliliği hatırlatıldı.

Dr. Özgür ÖZERDOĞAN ile Dr. Eda ÖRGERİN’ e Teşekkür Belgesi takdim edilerek, programımız sonlandı.