Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2019-03-27

Etkili Özgeçmiş Hazırlama ve Mükalat Teknikleri Semineri



 

İNSAN, ŞANSINI KENDİ YARATIR

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerimize  " Etkili Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” Semineri düzenlendi.

Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş. CEO  Yardımcısı Tamer TOK ve Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş Gücü Piyasası Araştırma Dış Saha Ekibi İş ve Meslek Danışmanı Erdal DEĞİRMENCİ, tarafından Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda verilen eğitime, Öğretim Görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 “Etkili Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” seminer programı kapsamında “Nasıl CV Hazırlanır?”, “İşverenle Nasıl Görüşülür?”  “İş Arama Teknikleri” ve “Stres Yönetimi” konularındaki bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşan TOK “Yakın bir zaman sonra buradan mezun olacaksınız ve rekabetin çok acımasızca işlediği bir çalışma ortamına gireceksiniz. Sizlerin böylesine bir ortamda daha avantajlı olabilmeniz için, CV hazırlama ve iş görüşmesinde dikkat edeceğiniz hususlarda deneyimlerimi sizlerle paylaşmak için buradayım. Umarım almış olduğunuz bu eğitim, iş hayatınızda sizi bir adım öne geçirir ve kariyer yolculuğunuzun başlangıcında önemli bir adım atma fırsatı yakalarsınız” dedi. Konuşmasına “CV dediğimiz kağıt parçası; sizi, eğitiminizi, referanslarınızı ve hedeflerinizi yansıtan, iş görüşmesinin en önemli basamağıdır aslında” diye devam eden TOK,  “CV’niz iyi hazırlanmamışsa, iş bulma umudunuz daha başlamadan bitebilir” diyerek iyi ve kötü hazırlanmış CV örneklerini öğrencilerle paylaşarak, “Doğru CV ile hayatınızı değiştirin” mesajını verdi.

TOK, iş başvurularında yapılan küçük hataların iş kabulünde büyük olumsuzluklara neden olduğunu vurguladı. “İş görüşmelerinde stres yönetimi, kılık kıyafet, sorulan soruların detaylandırılmadan net olarak cevaplandırılması, bedel dili ve mülakat öncesinde iş yeri hakkında yapılan ön araştırmalar, işe kabul sürecinde çok önemli kavramlardır “ dedi. Konuşmasının sonunda “Kapımız size her zaman açık. Sizler bizden sonraki nesilsiniz, bu ülke size emanet. Sizin başarınız, bizim başarımızdır. Bizlerin boşalttığı yerler, sizin gibi pırıl pırıl gençlere emanettir. Dolayısıyla biz, sizlerin ufkunun ve geleceğinin daha sağlam olması için ne gerekiyorsa yapmakla mükellefiz, görevimiz bu” ifadelerini kullanan TOK’a, Yüksekokul öğrencileri akışlarıyla teşekkür ettiler.

Daha sonra İŞKUR adına konuşan Erdal DEĞİRMENCİ “Uzun soluklu etkili istihdam politikaları oluşturabilmek amacıyla işgücü piyasasının talep ve isteklerini detaylı bir şekilde inceleme ve araştırma gerekliliğinden bahsetti.  Araştırma sonucunda çıkan veriler ışığında işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu beceri ve nitelikleri kazandırabilmek amacıyla İŞKUR kendi bünyesinde olan işsizleri işgücü uyum programlarına tabi tutarak işverenin nitelikli işgücü talebini karşılarken; aynı zamanda işsizlerimize meslek kazandırmakta ve onlara yeni iş kapıları açmaktadır” dedi.

Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Tamer TOK ve Erdal DEĞİRMENCİ’ye günün anısına Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erdinç UZUN tarafından plaket takdim edildi.