Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2020-03-08

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sosyal Sorumluluk Topluluğu Öğrencileri ve Kadın Geliştirme Derneği Ortak Proje Yer Aldı



 

Sosyal Sorumluluk Topluluğu öğrencileri ve KAGEDER, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Meslek Yüksekokulumuz Sosyal Sorumluk Topluluğu öğrencisi Melek ÖZTAŞ “Merhaba Güzel Kadın” isimli yazdığı mektubu okudu. Mektup belediye meydanında dağıtıldı. Ayrıca belediye meydanında açılan stantta kadınlara anket yapıldı. KAGEDER Başkanı Zeynep BOZKURT anketten çıkan sonuçlara göre, bundan sonraki çalışmalarını daha kapsamlı sürdürebileceklerini belirtti.

---

Merhaba Güzel Kadın, 
Ne kadar güçlü olduğunun farkındasın değil mi? 
Dünya’yı ayaklarının altına sersek emeklerinin karşılığını verebilir miyiz?
Veremeyiz elbette… Sen bu yeryüzünde ki en kıymetli canlısın çünkü. Büyük şeyler de istemezsin insanoğlundan biliriz. Saygı istersin, sevgi istersin seni anlamamızı beklersin. Farkında mısın? Dünyada ki bütün başarılar kadınlar sayesinde yani senin sayende...
Şimdi biraz da şöyle düşünelim.
Kadınların var olmadığı bir dünya.
Sokaklarında kadınların dolaşmadığı, evlerinde yalnızca erkeklerin yaşadığı, ofislerinde erkeklerin çalıştığı. Parkında, bahçesinde, arabasında, alışveriş merkezinde, yediden yetmişe boy boy erkeklerle dolu bir dünya. Erkeklerin ancak erkeklere egemen olabildiği, ikinci bir cinsin varlığına bağlı olarak iktidar ve özgürlük savaşlarının yaşanmadığı toplum düşünelim. Hayal edebildin mi? 
Senin olmadığınız bir dünya nasıl olurdu?
Hayli siyah beyaz olurdu her şeyden önce. Yeryüzünde varlık gösteren bunca renk, ilhamını biraz da senin varlığından alır. Saçınla, makyajınla, gülüşünle isteklerin, hayallerin, umutlarınla senden doğar en çarpıcı renkler. Senin olmadığın caddelere insanın iliklerine işleyen bir cansızlık çöker. Ne baharlar bahar gibi gelir coğrafyalara, ne güneş insanın gözlerini kamaştırabilir parlaklığıyla. Gökyüzünden okyanuslara, topraktan ağaçlara kadar her şeyin rengi biraz daha solgundur senin olmadığın yerde.
Toplumsal yaşamın hakiki düzen getiricileri sensindir çünkü. Senin olmadığın yerde düzensizlik, karmaşa ve hatta kaosun baş göstermesi işten bile değildir.
Hepsinden önemlisi de senin olmadığın bir dünyada mücadele ruhu da zamanla yitip gider. 
Kadınların tarih boyunca birey olmak ve özgür olmak adına sürdürdükleri mücadeleler ve bu yolda kat ettikleri yol, insanoğlunun dünden bugüne aldığı en büyük derslerden biridir. Çünkü sen demek yılmamak, vazgeçmemek, çabalamak, ilerlemek, değiştirmek, dönüştürmek ve ille de kazanmak demektir. Bir gülüşün içine tüm duyguları ve koca bir dünyayı aynı anda sığdırabilmektir varlığın. Sen hem anne, hem çalışan, hem arkadaş, hem patron, hem işçi, hem yetişkin, hem de çocuk demektir. Sen olmasaydın dünya, uzayın sonsuz boşluğunda amaçsızca salınıp duran kupkuru bir gezegenden fazlası olamazdı.
Ve sen güzel kadın İYİKİ VARSIN!!!
Kadınlar Günün Kutlu Olsun...
 
TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
ÇERKEZKÖY MESLEK YÜKSEKOKULU
SOSYAL VE YARDIMLAŞMA TOPLULUĞU
Melek ÖZTAŞ