2018-03-14

Üniversite-Sanayi İşbirliği İvme Kazanacak

Çerkezköy Kent Konseyi Genel Sekreterliği’ne atanan Hüseyin Ülger, Kent Konseyi Sanayi ve Ticaret Çalışma Grubu Başkanı İsmail Cin ile birlikte Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Can Burak Şişman’ı ziyaret etti. Kent Konseyi Sekreterliği görevine bir süre önce atanan Ülger’e ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulunan Can Burak Şişman, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yürüttükleri çalışmalar hakkında da, konuklarına bilgi verdi. Öğrencilerinin, mezun olmadan mesleki deneyim kazanması için yoğun uğraş verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Can Şişman “Biz, ikinci sınıf öğrencilerimizin, ders programlarını Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerine yayıyoruz. Perşembe, Cuma ve Cumartesi günlerinde ise, bölümleriyle ilgili sanayi kuruluşlarında çalışma olanağı sağlayan protokoller imzalıyoruz. İŞKUR’un açtığı işbaşı eğitim programı kapsamında haftada 3 gün sanayi kuruluşlarında çalışan öğrencilerimizin, maaş ve sigortası da İŞKUR tarafından karşılanıyor. Böylece öğrencilerimiz, hem meslekleriyle ilgili pratik yapma olanağı yakalıyor, hem de işveren kendi personelini kendi yetiştirme imkanı yakalıyor.” Bilgisini verdi. Projenin, Türkiye’deki ara eleman sıkıntısını çözecek model bir olabileceğine dikkat çeken Kent Konseyi Sanayi ve Ticaret Çalışma Grubu Başkanı İsmail Cin de, projenin yaygınlaşması için kendilerinin de, sanayi kuruluşları nezdinde çalışma yürüteceklerini söyledi.