Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2018-05-18

Yüksekokulumuzda ‘KALİTE’ toplantısı



 

Yüksekokulumuzda ‘KALİTE’ toplantısı

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kalite Komisyonu, Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuzda toplandı. Aynı zamanda Kalite Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Rektör Yardımcımız Prof.Dr.İhsan SOYSAL Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Prof.Dr.Can Burak ŞİŞMAN,  Kalte Komisyonu Üyeleri Prof.Dr.Tuncay GÜMÜŞ, Prof.Dr.Göksel DİNÇ, Rektörlük Strateji Geliştirme Daire Başkanı Arzu ALKANAT, Bilgi İşlem Daire Başkanı Evren KÖKSAL, Yüksekokulumuz bünyesindeki programların Bölüm Başkanları ile Bölüm Kalite Temsilcileri katıldı. Toplantıda, öğrencilerin akademik eğitiminden, fiziki koşullara, akademisyenlerin kendilerini geliştirme olanaklarından, iş akışlarına kadar pek çok konuda, kaliteyi yükseltme arayışı ele alındı.

SOYSAL: HEDEF AKREDİTE ÜNİVERSİTE OLMAK

Kalite Yönetimi’nde ‘Bana göre’ kavramına yer olmadığına dikkat çeken Prof.Dr.Soysal, kalitenin, önceden belirlenen standartlara uygunluk derecesi ile ölçülebileceğine vurgu yaparak “Bölgesel ve yerel kalkınma sürecinde önemli rol oynayan üniversitelerden birisi olan, genç, dinamik, atılımcı ve girişimci Namık Kemal Üniversitesi, 10 Fakülte, 3 Yüksekokul, 1 Konservatuar, 11 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü, 11 Uygulama ve Araştırma Merkezi, 35.000 öğrenci ve 2.000’e yakın personeli ile mevcut alt yapısını her alanda hızla geliştirerek ülkemizde öne çıkan, tercih edilen ve dünyada tanınan bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemektedir. Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi, üniversitemiz bünyesinde kurulan Kalite Komisyonu ile sağlanacak. Bütün bu çalışmalarla, üniversite faaliyetlerimiz sistemli ve izlenebilir şekilde yürütülmesini sağlayacak.” Diye konuştu.

KALİTE TABLOSU

Toplantı, Komisyon üyeleri Prof.Dr.Tuncay GÜMÜŞ ve Prof.Dr.Göksel DİNÇ’in, Yüksekolumuz Müdürü Prof.Dr.Can Burak ŞİŞMAN’a ‘Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kalite Poltikası’nın yer aldığı tablo ile yine üniversitemiz misyon ve vizyonunun yazıldığı tabloyu sunmasıyla son buldu.