Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2014-05-20

ÇEMYO binası geçici kabule hazırlanıyor



Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun Veliköy’de yapımı süren inşaatını gezerek müteahhit firma temsilcilerinden bilgi aldı.
YENİ BİNAYI GEZDİ
Önceki gün gerçekleşen ziyarette Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Çerkezköy İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Veliköy Mahalle Muhtarı Ersan Albayrak, Veliköy Eski Belediye Başkanı Hanifi Belindir, ÇEMYO Müdür Yardımcısı Özlem Göksel Berkdemir de eşlik etti.
“ÖNÜMÜZDEKİ YILA YETİŞMELİ”
Ziyarette konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay: “Hep beraber hizmette beraberlik ilkesiyle yüksek okulumuzun önümüzdeki yıl hizmete girmesinin yollarını arayacağız. Okulumuzun inşaatının bu noktaya gelmesinde ÇEMYO Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş’un da çok büyük katkıları var. Kendisine teşekkür ediyorum.” Dedi.
“ÇERKEZKÖY’E BÜYÜK KATKILARI OLACAK”
Yeni binanın Çerkezköy ve Veliköy’e büyük katkıları olacağını kaydeden Kubilay: “ Kültür ve sanat aktiviteleri için konferans salonumuz olacak. 1187 öğrencisi olan mevcut okulumuzun faaliyete girmesiyle öğrenci sayısı artacak ve bölgeye büyük bir ekonomik güç kazandıracak. İnşallah bundan sonraki süreçte de ilçemize bir de fakülte kazandırırız.” Diye konuştu.



“İTFAİYE VE TÜRK TELEKOM BİNASI YIKILACAK”
İnşaat alanının içerisinde bulunan ve içerisinde Veliköy Belediyesine ait arşivlerin bulunduğu binanın yıkılması gerektiğini vurgulayan Veliköy eski belediye başkanı Hanifi Belindir ise: “Türk Telekom’un da santral binası burada bulunuyor. Bu iki binanın yıkılarak inşaat alanına katılması gerekiyor.” Derken, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise: “Çerkezköy Belediye başkanı Vahap Akay ile gerekli istişarelerin sağlanmasıyla bu konunun çözüme kavuşturulması gerekir. Ancak bu binalar ÇEMYO’nun buraya taşınmasına engel değil.” dedi.
GEÇİCİ KABUL YAPILACAK
Yeni bina içerisinde bulunan 360 kişilik konferans salonun 1 hafta içinde biteceği bilgisini müteahhit firma temsilcisinden alan Kubilay, daha sonra derslikleri gezdi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Kubilay: “Aldığımız bilgilere göre okulumuzun geçici kabulü bu ay sonunda yanında Haziran ayı başında yapılacak.” dedi.
ÇERKEZKÖY BİR FAKÜLTEYİ HAK EDİYOR
Basın mensuplarının ’Çerkezköy’e bir fakülte binası gelecek mi?’ sorusunu da yanıtlayan Kubilay: “Bu bir süreç. Çerkezköy 115 bin nüfusu yüzlerce sanayi firması ve potansiyeliyle bunu hak ediyor. Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek de bu fikri destekliyor. Hep beraber bunun takip edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çerkezköy bakış