Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2013-02-20

ÇEMYO'daki eğitime 5 ilden kursiyer katıldı



ÇEMYO'daki eğitime 5 ilden kursiyer katıldı

Türkiye’de iki üniversite veriyor, biri Namık Kemal Üniversitesi

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1. Seviye Yangın Eğitici Eğitimi Programı’na başta Tekirdağ olmak üzere, Adana, Manisa, Kocaeli ve İstanbul’dan da iş güvenliği uzmanı katıldı. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri tarafından verilen 45 saatlik eğitim programının ardından kursiyerlere sertifika verildi. Sertifika töreninde konuşan Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Hikmet Ziya Özek, Kocaeli Üniversitesi ile birlikte bu eğitimi veren iki üniversiteden biri olduklarını vurgulayarak “Sertifika alan kursiyerlerimiz, kurum ve kuruluşlarda yangın konusunda eğitim verebilecek.” dedi.

Bünyesindeki 6 ayrı bölümde 1300’ü aşkın öğrencinin eğitim aldığı Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda, uzmanlık eğitimleri de devam ediyor.


45 SAATLİK EĞİTİM ALDILAR

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1. Seviye Yangın Eğitici Eğitimi Programı, dün düzenlenen sertifika töreni ile son buldu. Başta Tekirdağ olma üzere, Adana, Manisa, Kocaeli ve İstanbul’dan çok sayıda İş Güvenliği Uzmanı’nın katıldığı eğitim programı 45 saat sürdü.

BİRÇOK ALANDA EĞİTİM VERİLDİ

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve İşçi Güvenliği Programı Öğretim Görevlisi Gülsüm Turan, Sivil Savunma ve İtfaiye Programı Öğretim Görevlileri Özgün Geyiktepe, Hakan Gül ve Yalçın Karagözler ile Kocaeli Üniversitesi Öğr. Gör. Kemal Kürekçi tarafından verilen eğitim ardından kursiyerler sınava tabi tutuldu. Tüm katılımcılar, sınavı başarıyla geçerek sertifika alma hakkı kazanırken, dün düzenlenen sertifika törenine Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Hikmet Ziya Özek de katıldı.

ARTIK EĞİTİM VEREBİLECEKLER

Yangın eğitimi konusunda kendilerini geliştirmek isteyenlerin yanı sıra, çalıştıkları firmalarda bu görevleri ifa edenlere yetkinlik kazandırmak amacıyla düzenlenen eğitim katılan kursiyerler, aldıkları sertifika ile, kurum ve kuruluşlarda yangın konusunda eğitim verebilecekler.

Eğitim Programına Türkiye’nin değişik illerde katılımın olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Hikmet Ziya Özek, “Eğitim Programına katılan kursiyerler, zaten iş güvenliği konusunda uzman isimlerden oluşuyordu. Bu eğitim ile birlikte, uzmanlıklarını birer eğitimci olarak aktarabilme yetkinliğine kavuştular. Eğitim Programına Türkiye’nin farklı illerinden katılımların olması, bu eğitimin ne kadar önemli olduğunun kanıtı oldu. Hem eğitim programını düzenleyen akademisyenlerimizi, hem de eğitime katılan kursiyerleri tebrik ediyorum.” Diye konuştu.

 

ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK

Eğitim Programına katılan kursiyerler adına konuşan Mustafa Mukadder Pınarcık da, dolu dolu bir eğitim programını geride bıraktıklarını vurgulayarak “Bizler zaten, sektörün içerisinde görev alan isimleriz ama bu eğitimle, buz dağının altını da görme imkanı bulduk. Hayatın her alanında uygulayabileceğimiz bilgiler edindik. Bu konularda sürekli günceli takip etmenin ne kadar yararlı olduğunu burada öğrendik. Bizlere bu farkındalığı yaratan, bu imkânları sağlayan Namık Kemal Üniversitesi’ne ve onun değerli hocalarına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Programın ardından kursiyerler, sertifikalarını Prof.Dr.Hikmet Ziya Özek, Öğretim Görevlileri Hakan Gül, Özgün Geyiktepe, Yalçın Karagözler, Kemal Kürekçi ve Taha Aslanlı’nın elinden aldı.