Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2014-02-09

Ziraat Fakültesi Dekanı’ndan Yüksekokul Müdürü Buluş’a ziyaret



Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Pof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Murat Taştan ile birlikte Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan Buluş’u ziyaret etti. Dekan İstanbulluoğlu ‘hayırlı olsun’ dileklerini ilettiği Buluş’a, günün anısına kravat hediye etti.

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan Buluş, Müdür Yardımcıları Öğr.Gör.Özlem Göksel Berkdemir ve Öğr.Gör. Metin Taşkın  tarafından karşılanan Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Pof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ile Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Murat Taştan, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun 1280 öğrencisiyle, Namık Kemal Üniversitesi’nin en önemli birimlerinden birisi olduğuna vurgu yaptılar.

Ziraat Fakültesi bünyesindeki çalışmalar ve hayata geçirilen projelere ilişkin de bilgi veren Dekan İstanbulluoğlu “Fakültemiz bünyesinde, her yıl, Türk tarım ve hayvancılığının gelişimine katkı sağlayacak önemli sempozyum, konferans ve çalıştaylar düzenliyoruz. Bunların yanı sıra, hayata geçirdiğimiz somut projeler de var. En son mera tavukçuluğu projesini hayata geçirerek, günlük tavuk ve yumurta üretimine başladık.” Diye konuştu.

GÜNEŞİN OĞLU GÖRÜCÜYE ÇIKTI

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığının alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekilmesi ve üniversite öğrencilerinin fikirlerinin üretime geçebilmesi amacıyla düzenlediği Alternatif Enerjili Araç Yarışına bu yıl Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de bulunduğu proje ekibinin tasarladığı “Güneşinoğlu” isimli güneş enerjili arabanın kısa bir süre önce tamamlanarak görücüye çıkarıldığını vurgulayan İstanbulluoğlu “Aracın dizaynı ve üretimi üniversitemiz Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Tarım Makinaları Atelyesi’nde gerçekleştirildi. Aracın şasisi, mekanik bağlantıları da yine ekip üyeleri tarafından yapıldı. Araç üzerindeki güneş hücrelerinin her biri ekip üyeleri tarafından tek tek birleştirildiği araçta, yaklaşık 3 kW lık bir elektrik motoru kullanıldı. Tek kişilik olarak tasarlanan araçta her türlü güvenlik önlemlerinin düşünüldü. Güneşinoğlu isimli aracımız, 60 km/h hız yapılabiliyor.” Diyerek, projenin güneş enerjili yerli araç üretiminde önemli referanslardan biri haline geleceğini söyledi.

REKTÖRÜMÜZÜN ÇALIŞMA AZMİ AKADEMİK KADROYA DA YANSIYOR

Üretken Üniversite sloganıyla yola çıkan Namık Kemal Üniversitesi’nin bu sloganının hakkını verdiğini vurgulayan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr Ercan Buluş, Üniversite Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek’in sıkı çalışma dinamizminin bütün akademik personele de olumlu yansıdığını ifade ederek “Üniversitemiz, Rektörümüzün öncülüğünde, önemli hamleler gerçekleştirerek, kısa sürede Türkiye’nin gözde üniversitelerinden biri haline geldi. Bu başarıda, üniversitemizin en yerleşik fakültesi olan Ziraat Fakültesi’nin de, büyük katkısı var.” İfadelerini kullandı.    

Ziyaret bu yöndeki görüş alışverişleriyle sona ererken, Dekan İstanbulluoğlu, günün anısına Yüksekokul Müdürü Buluş’a kravat hediye etti.