Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2019-12-04

Eğitimde İş Birliği Protokolü Kapsamında Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ziyareti



 
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında “Eğitimde İş Birliği Protokolü” imzalanmıştır. Söz konusu protokol çerçevesinde Tekirdağ il sınırları içerisinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında eğitimin niteliğini arttırmak, öğrenci başarılarını yükseltmek, öğretmenlerin yeterliliklerini ve niteliklerini geliştirmek, tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak amacıyla akademisyenlerin; okullarla ilişkilendirilerek gönüllülük esasına göre danışmanlık hizmeti sunmaları ve taraflar arasında işbirliği ve koordinasyon desteği vermesi kararlaştırılmıştır.
 
Bu protokol çerçevesinde Yüksekokulumuz akademik personeli Öğr.Gör. Özlem GÖKSEL, Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “gönüllü akademisyen danışmanlık” hizmeti vermeye başlamıştır. Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner BAYSAL Başkanlığı’ nda  ilk tanışma ve öneri toplantısı yapılmıştır. Müdür yardımcıları Mutlay SAMANCI, Tolga BATUR, Sinem ÇETİNKAYA ve tüm eğitim kadrosunun eksiksiz katıldığı toplantıda BAYSAL, bu işbirliğini çok önemsediğini belirterek; “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında açılan  Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çerkezköy OSB sanayicisinin ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulmuştur. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Endüstriyel Otomasyon, Elektrik-Elektronik, Tekstil Teknolojileri, Kimya Teknolojileri ve Makine Teknolojileri olmak üzere 5 alan bulunmaktadır. Kolej seviyesinde dört yıl eğitim verecek olan okulumuz 1200 kapasiteli olup; 40 Derslik, Endüstriyel Otomasyon, Elektrik-Elektronik, Tekstil Teknolojileri, Makine Teknolojileri, Kimya Teknolojileri Atölyeleri ve Laboratuvarları, Biyoloji, Fizik ve Kimya Laboratuvarı, 300 kişi kapasiteli Konferans Salonu, Kütüphane, Okuma Salonu , Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu, Açık Futbol ve Basket Sahaları, Öğrenci Meclisi, Kafeterya, Yemekhane,  Veli Görüşme Salonu, Mescit bulunmaktadır. Verilecek eğitimler sadece sınıflarda değil, sanayi kuruluşlarımızla birlikte yapılarak teorik ve pratik eğitim bir arada yürütülecektir. Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, özel bir okul olmasına karşın öğrencilerden herhangi bir ücret talep etmemektedir. 284 Sanayi kuruluşuna sahip olan bölgemizde, nitelikli ve donanımlı yetişen hiçbir elemanın açıkta kalmayacağını düşünerek eğitimimizi planlamaktayız. Kalifiye ve nitelikli eleman dünyanın neresine giderse gitsin iş bulabilecek, diploma alan öğrencilerimiz mezun olduklarında iş bulma sıkıntısı yaşamayacaklardır. Okulumuzdan dil öğrenerek ve seçtikleri alanlarda yetkin birer birey olarak mezun olup iş dünyasına katılacaklar, ayrıca üniversite eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerimiz yüksek öğrenimine devam  edebileceklerdir” açıklamasından sonra derslikler ve laboratuvarlar gezdirilmiştir.
 
“İşbirliğinin” merkez odaklı bir proje olması nedeniyle; eğitimde nitelik arttırma çalışmaları, donatım-malzeme-materyal kazandırma çalışmaları, öğretmen yeterlilikleri ve öğrenci becerileri geliştirme çalışmaları vb. gibi konularda toplantıya katılan tüm katılımcıların öneri ve görüşleri talep edilmiş, bir sonraki etkinlik tarihi belirlenmiş ve toplantı sonlanmıştır.