Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2019-11-29

CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Semineri



 

Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuz Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı 1. ve 2.sınıf öğrencilerine “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” semineri düzenlendi. Seminere Bölüm Hocalarımız Öğr. Gör. Müjgan YILMAZ ve Öğr. Gör. Gülten VATANSEVER BALCIOĞLU’ da katıldı.

CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Semineri Altın İplik İnsan Kaynakları Müdürü Çiğdem ORHAN tarafından gerçekleşti.

Sohbet tadında geçen bu renkli söyleşide ORHAN, öğrencilerimize öncelikle kendilerini iyi tanımaları gerektiğinden güçlü ve zayıf yönlerinden, becerileri ve deneyimlerinden, en iyi yaptıkları şeyleri ve yapamadıklarını değerlendirmeleri gerektiğini anlattı. Hedeflerinizi belirleyin motivasyon kaynaklarını bilin ve hedefleriniz konusunda net olun, maddi manevi beklentilerinizi hesaba katın, eğer hayallerinizdeki iş bunları karşılamaya yetmiyorsa başka seçenekler aramaya başlamanız gerekir. Yeni iş bulmanın önemli noktalarından biri güçlü bir ilişki ağına sahip olmaktır, dedi. İş hayatında tanıdığınız bir kişinin size ne zaman yardımcı olabileceğini kimse bilemez bu nedenle ilişkiler konusunda da iyi olmanız gerekiyor. Belli aralıklarla ilişki ağınızdaki kişilerle kontakta olun ve ilişkilerinizi sıcak tutun özgeçmiş güncellemelerinin gerekliliğinden ve nasıl yapmaları gerektiğini anlatarak mülakatlara özenle ve büyük bir titizlikle hazırlanmalarından ve işe alındıktan sonraki süreçten bahsederek bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Öğrencilerimizin ilgiyle dinlediği söyleşi sonunda, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Müjgan YILMAZ Çiğdem ORHAN’ ın katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür belgesi takdim etti.