Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2016-03-25

Yazar ve Şair Kahraman Tazeoğlu Okulumuzda



 

Şair ve yazar Kahraman Tazeoğlu Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile bir araya geldi. İnsanı değiştirecek yegane unsurun okumak olduğunu ifade eden Tazeoğlu “İnsanları ve dünyayı düzeltmenin yegane yolu eğitim ve okumaktır. Edebiyat her zaman ayrı bir yerde olmalı” dedi. Tazeoğlu, söyleşisini şiirlerle süsledi. Programın sonunda Şair ve Yazar Kahraman Tazeoğlu, öğrenciler için kitaplarını imzaladı.

 

“ÇERKEZKÖY’DE AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı öğrencileri tarafından düzenlenen “Şiir Dinletisi ve Söyleşi”ye konuşmacı olarak Şair ve Yazar Kahraman Tazeoğlu katıldı. Programın açılış konuşmasını ÇEMYO Müdür Yardımcısı Ali Maralcan yaptı. İnsanların edebiyat sayesinde fikirlerini, şiir sayesinde de duygularını dile getirme imkanı bulduğunu ifade eden Maralcan “Bizzat yaşayarak tecrübe edemediğimiz pek çok şeyi edebiyat sayesinde tecrübe edebiliriz” dedi. Maralcan, Kahraman Tazeoğlu’nu Çerkezköy’de ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti.

“TEK YOLU OKUMAKTIR”

Maralcan’ın konuşmasının ardından Kahraman Tazeoğlu öğrencilerle bir araya geldi. Bukre isimli kitabının 500 bin adet satıldığını ifade eden Tazeoğlu “Korsana eğilim olduğu için istatistiklere gerçek rakamlar yansımıyor” dedi. İnsanı değiştirecek yegane unsurun okumak olduğunu ifade eden Tazeoğlu “İnsanları ve dünyayı düzeltmenin yegane yolu eğitim ve okumaktır. Edebiyat her zaman ayrı bir yerde olmalı” dedi.

OKURLARIN YÜZDE 80’İ BAYANLAR

Türk okurunun yüzde 80’inin bayanlar olduğunu ifade eden Tazeoğlu “Ben ‘kitap okumayanların yazarı olacağım’ diye yola çıktım. Yazdıklarım bir süre sonra karşılık buldu. İnsanlar ‘aynı beni anlatmışsın’ diyorlar. O noktadan sonra okuyucu yazarı merak etmeye başlıyor, yazıların nasıl oluştuğunu merak ediyor” dedi. Yaşadığı her hayal kırıklığı sonrası acısını unutmak için kendisini kandırmaya çalıştığını dile getiren Kahraman Tazeoğlu, Bukre isimli kitabında anlattığı Cem karakterinin Gökhan Türkmen olduğunu ifade etti.

O KİŞİ GÖKHAN TÜRKMEN’Dİ

Radyo programı yaptığı yıllarda bir gün internette bir şarkı dinlediğini ve bu şarkıyı radyoda çaldığını ifade eden Tazeoğlu “O gece telefonlar susmadı. İnsanlar şarkıyı kimin söylediğini merak ettiler. Ben de şarkı söyleyen o genci buldum. Bir gün radyoda konuğum oldu. Sonra birlikte radyo programı yapmaya başladık. Ben şiir okudum o da gitar çalıp şarkı söyledi. Sonra üniversitelere gitmeye başladık. Bir gün bana gelip ‘Bana albüm teklifi geldi’ dedi ve sonrasında albümü çıktı. O kişi Gökhan Türkmen’di” dedi.

PLAKET TAKDİM ETTİ

“Ben hayatı belediye otobüslerinde öğrendim” diyen Şair ve yazar Kahraman Tazeoğlu, şiir yazmaya nasıl başladığını da anlattı. Öğrencilerle keyifli bir sohbet yapan Tazeoğlu söyleşisini şiirlerle süsledi. Programın sonunda Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı tarafından Kahraman Tazeoğlu’na çiçek ve plaket takdim edildi. Söyleşi ve şiir dinletisinin ardından Kahraman Tazeoğlu, sevenleri için kitaplarını imzaladı. Programa Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Taha Aslanlı ve Ali Maralcan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı adına eşi Fatma Mandalı ve yüksekokul öğrencileri katıldı.

Bu haber Çerkezköy Bakış Gazetesi'nin ürünüdür.