Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2013-07-18

Yüksekokulumuzda Bayrak Değişimi



Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (ÇEMYO) Müdürlüğü’ne atanan Yard. Doç. Dr. Ercan Buluş, devir teslim töreniyle 2008 yılından itibaren bu görevi yürüten Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek’ten devraldı. Yeni görevinde halefine başarılar dileyen Özek, “5 yıldır bu görevde hizmet verdim. Çok güzel günlerimiz oldu. Umarım ÇEMYO Ercan Buluş ile hedeflediği başarılara ulaşacak.” dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne atanan Yard. Doç. Dr. Ercan Buluş dün yapılan devir teslim töreniyle görevi Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek’ten devraldı.

 

DEVİR TESLİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

Dün saat 15.00’te başlayan devir teslim törenine Muratlı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Nurşen Öntürk, ÇEMYO sekreteri Ali Ağbal, Öğretim görevlisi Bilge Berkhan, Taha Aslanlı, Müjgan Yılmaz, Özgün Geyiktepe, Hakan Gül ve okul personeli katıldı. Görevlerin sınırlı süreli olduğunu ve mümkün olduğu kadar herkesin yapması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Özek,” Biz arkamıza baktığımızda güzel işler yaptığımızı görüyorsak, memnun oluruz. Ben bu göreve yeni atanan Ercan Buluş’a görevin hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi. Özek’e ÇEMYO için yaptığı hizmetler için teşekkür eden Ercan Buluş ise, “Ziya Özek hocam bu okul için önemli işler yapmıştı. Kendisinden güzel bir Meslek Yüksek Okulu teslim alıyorum.” İfadelerini kullandı.


GÖZÜN ARKADA KALMASIN ZİYA HOCAM

Kendilerine bıraktıkları Meslek Yüksek Okulu için Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek’in gözlerinin arkada kalmamasını istediklerini söyleyen Buluş, “Biz zaten kendisini rahat bırakmayacağız. Sık sık rahatsız ederek okul başta olmak üzere birçok bilgiyi kendisinden rica edeceğiz.” dedi. Kendisinin Çerkezköy için yoğun şekilde çalışacağını da belirten Buluş,” Artık biz Çerkezköy, Çerkezköy de biz olacak.” dedi.

 

ÖZEK’E PLAKET, BULUŞ’A MÜHÜR

Konuşmaların ardından okul yönetimi tarafından Özek’e yapmış olduğu katkılardan dolayı bir plaket takdim edildi. Plaket için teşekkür eden Özek  de yeni Müdür Buluş’a mührü verdi.


ÖZEK, ÇEMYO’YA ÇOK ŞEY KATTI

Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek’in, yoğun bir mesai harcayarak, ÇEMYO’yu adeta fakülte havasına kavuşturduğunu söyleyen Yüksekokul Genel Sekreteri Ali Ağbal da “Ziya Hocamız, 2008 Yılı Haziran Ayı’nda ÇEMYO müdürlüğü görevine başladığında ÇEMYO’da 2 bölüm, 3 öğretim görevlisi, 186 öğrenci ve 3 idari personel bulunuyordu. Hocamızın görevi devrettiği bugün okulumuz bünyesinde toplam 6 bölümde 1200 öğrenci ve 15 öğretim görevlisi ile 8 idari personel bulunuyor. Ayrıca Veliköy Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında Veliköy’de inşaatı devam eden 2 ayrı binadan oluşan ÇEMYO yeni binası Ziya Hocamızın büyük uğraşları sonucunda gerçekleştirildi. Yüksekokul Sekreteri olarak,bu büyük hizmetlerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum.” bilgisini verdi.

BULUŞ’UN AKADEMİK ÖZGEÇMİŞİ

1966 yılında Vize’de dünyaya gelen Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Ercan Buluş, ilk, orta, lise ve lisans eğitiminin ardından akademik hayatına 1993 yılında Trakya Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başladı. 1995 yılında yardımcı doçent doktor unvanını alan Buluş, Namık Kemal Üniversitesi’nin kurulmasıyla 2008 yılında Trakya Üniversitesi’nden ayrılarak Namık Kemal Üniversitesi’nde göreve başladı. Bu tarihten itibaren Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde görev yapmaya devam eden Yard. Doç. Dr. Ercan Buluş’un aynı üniversite bünyesinde yer alan Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği görevleri de bulunuyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Buluş, İngilizce biliyor.