2022-04-20

Uçak Yangınlarına Müdahale Eğitimi

Yüksekokulumuz Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri, Çorlu Atatürk Havalimanında, olası uçak yangınlarına karşı söndürme ve kurtarma eğitimi aldılar.

Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuzda eğitim gören Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri, Çorlu Atatürk Havalimanı’nı ziyaret ederek, olası yangın ve afetlere yönelik eğitim aldılar.  Öğretim Görevlileri Özgün Geyiktepe ve Hakan Gül’ün nezaretinde Havalimanı’na giden 38 öğrenciye, öncelikle itfaiye araç ve ekipmanlarına ilişkin bilgi verildi. Havalimanı Uçak Kurtarma ve Yangın Söndürme (ARFF) Şefi Murat Güneş öncülüğünde uçak yangınlarına müdahale eğitimini uygulamalı olarak alan öğrenciler, ardından da yine olası yangınlarda, yolcuların uçaktan nasıl tahliye edileceğine yönelik eğitim aldılar. Eğitim programı, daha önce meydana gelmiş uçak yangınlarına ilişkin video filmlerinin izlenmesi ile sona erdi.  Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı mezunlarının iş alanlarından birisinin de Havalimanları olduğunu dile getiren Öğr. Gör. Hakan Gül ve Öğr. Gör. Özgün Geyiktepe, “Öğrencilerimiz açısından, oldukça verimli bir eğitim ziyareti oldu. Başta Havalimanı Müdürümüz Sayın Ahmet Gündoğmuş ve Havalimanı ARFF Şefi Murat Güneş olmak üzere, tüm Havalimanı personeline teşekkür ederiz” diyerek, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.