Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2013-10-26

Trakya’nın ilk yangın ve afet eğitim merkezi olacak



 
Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu,  Trakya Kalkınma Ajansı’nın,  2012-2013 Yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklediği, İtfaiyecilik, İş Güvenliği, Arama-Kurtarma Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi için altyapı çalışmalarına başladı.

İLK İNCELEME KOCAELİ’DE

Veliköy’de, 4 bin metrekarelik alanda inşa edilecek projede uzman olarak görev alan öğretim görevlileri Özgün Geyiktepe, Yalçın Karagözler ve Taha Aslanlı ile, aynı zamanda Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma Amiri olan Proje Raportörü Metin Taşkın’dan oluşan heyet, daha iyi bir eğitim ve uygulama alanı için teknik gezi düzenledi. İlk olarak Kocaeli Üniversitesi İzmit Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Eğitim  ve Uygulama Alanını gezen heyet, burada Öğretim Görevlisi Mehmet Hanifi Ateş’ten bilgi aldı. Daha sonra Sakarya’ya geçen teknik heyet, Sakarya Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birliği’nin 93 hektar alana kurulu eğitim merkezini gezdi. 
HEM TEORİK HEM DE UYGULAMA
Sivil Savunma Uzmanı Hakan Arslan rehberliğinde, Sakarya Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birliği’nin Eğitim Kulesi, Eğitim Havuzu, İp Eğitimi Alanı, Enkaz Gözlem Odası, Trafik Kazası Eğitim Alanı, Enkaz Eğitim Binası ve Helikopter Pisti’ni gezen Çerkezköy Heyeti’ne, Sakarya Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birliği Eğitim Saha Koordinatörü Şaban Sümer tarafından da sunum yapıldı.



SON DURAK ANKARA
Geceyi Sakarya’da geçiren ve ertesi gün Ankara’ya hareket eden Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri, ilk olarak Ankara Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birliği eğitim alanında incelemelerde bulundu. Ankara’daki tesisleri Sivil Savunma Uzmanı Türkmen Öztürk rehberliğinde gezen heyet, Deprem Simülasyon Merkezi’ni de inceledi. Daha sonra Ankara Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi’nin teorik derslik altyapısını inceleyen heyet, aynı gün inceleme gezisini tamamlayarak Çerkezköy’e döndü.



OLASI AFETLERE HAZIRLAYACAK
Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün tarafından imzalanan projede, Veliköy Belediyesi, Tekirdağ AFAD, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile Tekirdağ İl Özel İdaresi’nin de iştirakçi olarak yer aldığını söyleyen Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, tüm iştirakçi kuruluşlara  teşekkür etti. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu bünyesinde Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ile İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Programı’nın bulunduğunu, burada okuyan öğrencilerin burada uygulama imkanı bulacağını vurgulayan Buluş “Ama, bu proje sadece öğrencilerle sınırlı kalmayacak. Bölgemizdeki bütün firmalar, İtfaiyecilik, İş Güvenliği ve Arama-Kurtarma Eğitim konusunda bu merkezimizden faydalanabilecek. Dolayısıyla bu proje, afet durumlarında, kamu kurumları ve özel sektörün hazırlıklı hale gelmesini de sağlayacaktır.” Bilgisini verdi. 
Yüksekokul Müdürü Buluş, projenin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını da sözlerine ekledi.