Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2014-05-20

Tiyatro toplumun gelişiminin göstergesidir



Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu (ÇEMYO) tarafından düzenlenen Geçmişten Günümüze Sihirli Perde ' konulu konferansa tiyatrocu Ferdi Merter Fosforoğlu konuşmacı olarak katıldı.
KONFERANS DÜZENLENDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası konferans Salonu’nda dün saat 15.00’da gerçekleştirilen konferansa Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Ercan Buluş, Müdür Yardımcısı Özlem Göksel Berkdemir, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, PTT Çerkezköy Şube Müdürü Ali Arslan, ÇEMYO Akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. 
“İLK FİLMİM SADRİ ALIŞIK’IN ÇOCUKLUĞUYDU”
Konuşmasına başlarken Çerkezköy’e ilk defa gelmesine rağmen Çerkezköy’ü çok sevdiğin belirten Fosforoğlu “4 yaşında hem sinemaya hem tiyatroya başladım.  Ailem sinemacı ve tiyatrocu olduğu için bizi desteklediler. İlk filmim Günahsızlar’dı. Filmde Sadri Alışık’ın çocukluğunu oynamıştım, o başlangıçtan sonrada bir daha oyunculuğu bırakamadım “ dedi



“TOPLUMUN İLERİYE DÖNÜK ÇALIŞMALARINDA ETKENDİR”
Tiyatroda finalde yapılan alkışları duyan kişinin bir daha tiyatroyu bırakmayacağını ifade eden Fosforoğlu “Birçok kişiye eğlence gibi gelen tiyatro, toplumun ileriye dönük çalışmalarında en büyük etkendir. Bir kentte ne kadar tiyatro salonu varsa o kentin toplumu o kadar ileriye gider” dedi.
“ÇOK SEVDİĞİM DEVLET ADAMIYDI”
Tiyatronun bir eğlence olmadığının altını çizen Fosforoğlu “Tiyatro yaşamı anlatan bir olgudur. Son oynadığım 2 oyunda rahmetli İsmet İnönü’yü canlandırdım. Kendisi çok sevdiğim bir devlet adamıydı. Tabiî ki o dönemdekiler devlet adamıydı ancak şimdi olaylar biraz daha başka boyutlarda” şeklinde konuştu. 
“TİYATRO BANA ÖNDER OLDU”
Çerkezköy’e sohbete geldiğini belirten Fosforoğlu “Tiyatro bana insanı sevmeyi öğretti, kitap okumayı öğretti, kitap okudukça insanları sevmeyi öğretti.  Tiyatro bana önder oldu, Televizyon tanınmamda ve ekonomik olarak destekledi ama tiyatronun hayatımdaki yeri bambaşkadır” şeklinde konuştu. Konferansın son bölümünde Ferdi Merter Fosforoğlu  öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Katılımın yoğun olduğu programa Bayramoğlu  Pastahanesi,  Hacıoğlu Pastahanesi ,Sönmez Akademi , Efe Optik , Bahcelievler Ülkücü İşçiler Teşkilatı , Klass Fotoğrafçılık , Başarı Sürücü Kursu, Köşebaşı Büfe Cafe , Sever Market, Oduncular Emlak, Akkardeşler Yapı Market, Seçkin Kırtasiye, ve Onur Çiçekçilik firmaları da sponsor olarak destek verdi.

Kaynak: Çerkezköy bakış gazetesi