Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2015-12-07

TRT Muhabiri Konferansımızda



 

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu TRT Muhabiri ve Program Sunucusu Selver Gözüaçık’ın katılımı ile ‘Günümüz Gazeteciliği ve Etik’ konulu konferans düzenledi. Konferansta gazetecilik mesleğine ilişkin konuşan Selver Gözüaçık daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.

GENİŞ KATILIM

Konferansa TRT Muhabiri ve Program Sunucusu Selver Gözüaçık, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr Can Burak Şişman, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcıları Taha Aslanlı ile Ali Maralcan, Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kurumsal Yöneticisi Leyla Alkan, Dinarsu ve Altınyıldız firmalarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“AZAMİ ÖLÇÜDE FAYDALANMALARINI İSTİYORUZ”

Konferans öncesinde ilk olarak Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr Can Burak Şişman kürsüye geldi. Müdürümüz, yaptığı konuşmada, “Çerkezköy Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimize, gelecekte ihtiyaç duyacakları, bilgi, teknoloji kullanabilme ve iletişim becerileri kazandırmak ana hedefimizdir. Bu bağlamda kendilerini farklı meslek kollarında kanıtlamış yüksek bilgi ve tecrübeye sahip konuklarımızı burada ağırlayarak, öğrencilerimizin bu deneyimlerden azami ölçüde faydalanmasını amaçlamaktayız. Bugün öğrencilerimiz tarafından düzenlenen konferansımız da bu kapsamda değerlendirdiğimiz ve büyük önem atfettiğimiz bir etkinliktir. Ayrıca bu aktivitenin, organizasyon boyutuyla Etkinlik Yönetimi dersinin, konusuyla da Temel Gazetecilik Dersi’nin bir uygulaması olması sebebiyle de öğrencilerimize büyük katkı sağlayacağı inancındayım. Son olarak başta bu güzel organizasyonu gerçekleştiren sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyor, davetimize icabet ederek, bizlere değerli zamanlarını ayıran saygıdeğer konuğumuz Selver Gözüaçık’a da şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

GAZETECİLİĞE DAİR KONUŞTU

Müdürümüzün konuşmasının ardından konferansını vermek üzere sahneye gelen TRT Muhabiri ve Program Sunucusu Selver Gözüaçık, gazetecilik mesleğine dair konuştu. Selver Gözüaçık, gazetecilik mesleğinin zorluğuna dikkat çektikten sonra meslek hayatında yaşadığı unutulmaz anlardan da bahsetti. Gözüaçık daha sonra Türkiye’deki medyayı konu alan konuşma yaptı.

SORULARI CEVAPLADI

Konferansın devamında öğrencilerin sorularını yanıtlayan TRT Muhabiri Selver Gözüaçık, muhabirin haber kaynağına her zaman yakın olması gerektiğini ve mesleğin bunu gerektirdiğini vurguladı. Gözüaçık “Günümüzde medya işinde en çok ihtiyaç duyulan görev iyi bir kurgucudur. Ciddi anlamda sektörün iyi bir kurgucuya ihtiyacı var. Ayrıca sizlerin dediği gibi medya üzerine bir baskı var fakat Türkiye’deki medya dünyanın başka hiçbir yerinde yok. Yaklaşık 40 ülkede bulundum ve iki büyük savaşta muhabirlik yaptım. Türkiye’de herkes istediği görüşten istediği gazeteyi okuyabiliyor. Halkın istediğini seçme hakkı Türkiye’de var fakat başka ülkelerde bu olanak yok. Fransa’da bir olay meydana geldi ve basına hemen sansür konuldu. Medya üzerinde baskı kurulan bir meslek dalıdır. Türkiye’de yaşanan bir olayda kimse sessiz kalmıyor. İnternet ve Sosyal medyada susturulamayan bir ses var ve orada herkes istediğini konuşuyor.” dedi.

“GAZETECİ HABERİNİ DOĞRULAMALIDIR”

Gazetecinin bulduğu haberi kesinlikle doğrulaması gerektiğini vurgulayan Gözüaçık, “Günümüzde sosyal medya aracılığı ile internet gazeteciliğinden haber yapan bir çok sayfa ve site bulunuyor. Haber yaparken, duyduğumuz veya ipin ucunu yakaladığımız konunun hemen ardından haberin doğruluğunu tespit etmek gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

PLAKET TAKDİMİ YAPILDI

Konferansın sonunda Selver Gözüaçık’a müdürümüz Doç.Dr. Can Burak Şişman tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. Daha sonra Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından yılın eğitim muhabiri ödülüne layık görülen Uğur Arslan, Emrah Çoğalan ve Ahmet Kardeş’e Selver Gözüaçık tarafından plaketleri takdim edildi. Son olarak konferansın düzenlenmesinde sponsorluk yapan Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi, Altınyıldız ve Dinarsu temsilcilerine de teşekkür plaketi takdim edildi.
 

(Bu haber Çerkezköy Bakış Gazetesi'nin ürünüdür)