Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2014-06-06

Türküsev: Kitap okumayan ile okula gitmeyen arasında fark yok



Tekirdağ Namık kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Hayata Anlam Katmak Ve Hayata Meydan Okumak’ konulu konferans düzenlendi. ÇEMYO Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından, konuşan Araştırmacı Yazar Sevda Türküsev, hayata anlam katmak ve hayata meydan okumak için insanın özgüven sahibi olması gerektiğini belirtti. İnsanın yaptığı her işte vicdan hesabı yapması ve yapacağı işe de bu yönden bakması gerektiğini söyleyen Türküsev “Genelde her şey para değildir.Her şey de para olmadığına göre vicdan hesabı demek ki önemlidir. Her ne iş yaparsak yapalım o işi yaparken kendimizin vicdan hesabı yapması en doğrusudur” dedi

TAHSİLLE EĞİTİM ÇOK FARKLI
Türküsev, kitap okumayan ile okula gitmeyen arasında hiçbir fark olmadığını ifade ederek “Tahsille eğitim de çok farklı şeyler. Üniversite okumuş olabilirsiniz ancak eğer insan vicdan eğitimi yapmıyorsa birilerine zarar verir. Evrensel hukukta bilgisizlik olmaz. Kuran-ı Kerim’de bile çalışın diyor. Eğer çalışırsanız Allah size karşılığını verir diyor” dedi.
GENÇLERİN HEDEFİ YOK
Gençlerin hedefi olmadığını ve hedefsiz olarak yaşam sürdüğünü, bu şekilde olanların hayata bir anlam katamayacağı gibi hayata da meydan okuyamayacaklarını ifade eden Türküsev “İnsanların birbirlerine ve hayat modellerine göre saygılı olmamalıyız. Günümüzde gençlerinin çoğunun yaşamla ilgili hedefleri yok. Ne zaman eliniz ekmek tutacak para kazanmaya başlayacaksınız, hayatı anlayacaksınız o zaman sevgiliniz olsun. Hayatı anlamak yada meydan okumak için kişinin hedefi olmalı. Özellikle çocuk kadınlara ben çok karşıyım ve bu konuda da mücadele ediyorum. Ben kendine Müslüman değilim ben tüm toplumun her kesimini düşünen ve onların iyiliğini rahatlığını insanca yaşamasını isteyen biriyim” dedi.
KİŞİNİN VİCDAN EĞİTİMİ OLMALI
Kişinin vicdan eğitimi sahibi olması gerektiğini de belirten Türküsev “Vicdan eğitimi ve İslam eğitimi de çok önemli. İslam eğitimi alan kişi vicdanen de rahat olur. Çünkü kişide şefkat duygusu ön plana çıkar ve içinde kötülük yoktur. Bu eğitimlerden yoksun kişiler kötülük yapar. Çünkü onlarda vicdan, şefkat duygusu yoktur” dedi. Konferansa katılanlara sabırsız olmamalarını ve kontrollü olmalarını öneren Türküsev “Anladığınız şeyi yapacaksınız. O şeyi nasıl anlıyorsanız anladığınız gibi yaparsınız. Hayatınız da o şekilde devam eder. Herkes yaşadığı tarzı ortaya koyuyor ve bu da topluma ve kendini yanıltıyor” dedi.
 BİLGİMİN ZEKATINI VERİYORUM
Araştırmacı Yazar Sevda Türküsev Türküsev, devlet okullarında okuyan öğrencilere bilgilerini anlatarak bilgisinin zekatını verdiğini belirterek “Bu da beni çok mutlu ediyor. Bilgiyi paylaşmak çok güzel bir duygu. Bu gün burada benim fikirlerimden umarım çok iyi şeyler çıkarmışsınızdır.Sizlerden de yarın yazarlar çıkacaktır. İşte o zaman beni çok daha iyi anlayacaksınız” dedi.
KATILIM YOĞUN OLDU
Konferansa ÇEMYO öğretim görevlileri, öğrenciler ve AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ve ilçe yönetimi ile birlikte AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ve Kararağaç Minibüsçüler Araştırmacı Yazar ve TV programcısı Sevda Türküsev’in yayımlanmış “Yuvayı dişi Kuş Yapar”, “Her Halukarda Kadı”, “Duygu Kontrolü ve Kişisel Başarı”, “Başındaki Örtüyü kirletme”, “Ben Başarmak için Doğdum”, “Başarının 101 Sırrı”, “Başarılı Kadının Alfabesi”, “Erkeksen Aldatma Kadınsan Aldanma”, “Muhafazakar Burjuva”, “Muhafazakar Çapkınlar” adlı yayımlanmış kitapları bulunuyor. Dernek Başkanı Fevzi Coşkunöz de katıldı.