Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2014-02-12

Rektör Şimşek’ten Çerkezköy MYO’ya ziyaret



Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nu ziyaret etti. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş ile, yeni döneme ilişkin hazırlık ve değerlendirme toplantısı yapan Rektör Şimşek, “İnşallah, yeni akademik yıla ilişkin değerlendirme toplantımızı Veliköy’deki binamızda yapacağız” diyerek, Veliköy’deki yerleşkenin Eylül’de eğitime açılacağına yönelik inancını dile getirdi.

Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Tuncay Gümüş ile birlikte Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nu(ÇEMYO) ziyaret eden Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan Buluş ve Müdür Yardımcıları Öğr.Gör.Özlem Göksel Berkdemir ile Öğr.Gör.Metin Taşkın tarafından kapıda karşılandı.

DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ
Meslek Yüksekokulları ve üniversiteye bağlı kurumları zaman zaman ziyaret ettiklerini ifade eden Rektör Şimşek, “Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuz, gerek bünyesindeki programlar, gerekse de öğrenci potansiyeli bakımından, en dinamik yüksekokullarımızdan birisidir. Bugünkü ziyaretimizde, 24 Şubat’ta başlayacak olan yeni döneme ilişkin hazırlıkları ele alacağız.” Diye konuştu.

GÜZEL BİR EĞİTİM YUVASI OLACAK
Veliköy’de 130 dönüm alan üzerine inşası süren Çerkezköy Meslek Yüksekokulu yeni yerleşkesinde çalışmaların hızla devam ettiğine vurgu yapan Prof.Dr. Şimşek “İnşallah, yeni binalarımız, Eylül Ayı’nda başlayacak olan yeni Akademik Yıl’a yetişecek. Zira, bugün itibariyle Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuz’da 1180 öğrencimiz eğitim görüyor. Bu öğrencilerimiz, taşınma ile birlikte, daha ferah ve daha donanımlı sınıflarda, daha geniş sosyal donatı alanlarının bulunacağı yeni eğitim kompleksimizde eğitim görme olanağına kavuşacak. İnşallah yeni binalarımız bittiğinde, artan öğrenci sayısıyla, bölümleriyle, ve fiziki şartlarıyla güzel bir eğitim yuvası haline dönüşecek. Başta Veliköy Belediye Başkanımız Hanifi Belindir ve Çerkezköy Belediye Başkanımız Ali Ertem olmak üzere, projenin gerçekleşmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

‘HUKUK FAKÜLTESİ’ İÇİN ONAY BEKLİYORUZ
Basın mensuplarının “Veliköy’e İletişim Fakültesi kurulacağına haberler yayınlanıyor, gündeminizde, böyle bir konu var mı?” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek, “Veliköy’e İletişim Fakültesi kurma konusu gündemimize geldi, ama nihai kararı bizim vermemiz çok zor. Kararın verileceği merciler YÖK ve TBMM’dir. Fakülte kurulması için öncelikle, fiziki alt yapısının hazırlanması lazım. Ondan sonra girişimler yürütülür. Şuan için Hukuk Fakültesi talebimiz var, YÖK’te onay bekliyor. Veliköy’deki yeni binamız yapıldıktan sonra, ilgi gören programlarla alakalı da çalışmalarımız olacak.” Bilgisini verdi.

BASIN MENSUPLARIYLA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ
Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek, toplantının ardından
Marmara Belediyeler Birliği tarafından Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen Görevde Yükselme Eğitimi uygulama dersini izledikten sonra, programı izleyen basın mensuplarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYMAKAM KUBİLAY’A İADE-İ ZİYARET
Rektör Şimşek daha sonra Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan Buluş ve Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Tuncay Gümüş ile birlikte Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a iade-i ziyarette bulundu.