Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2013-12-06

Rehber öğretmenler ÇEMYO’da toplandı



Çerkezköy’de eğitim veren okullarda görev yapan rehber öğretmenler, bugün Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’na (ÇEMYO) konuk olarak, okul ve bünyesindeki program tanıtımına ilişkin bilgilendirme toplantısına katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASI YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ’NDEN
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan Buluş, hem Namık Kemal Üniversitesi, hem de Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’na ilişkin kısa bilgiler verdi.  Namık Kemal Üniversitesi’nin, yeni kurulmuş üniversiteler arasında olmasına rağmen, hızlı bir büyüme gerçekleştirdiğini vurgulayan Buluş “Öğrenci sayımız 26 bini aştı. Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Osman Şimşek’in önem verdiği hususlardan birisi de fiziksel şartların iyileştirilmesi hususudur. Bu artışa paralel olarak, fiziksel şartlarımız da giderek iyileşiyor. Birçok fakülte ve yüksekokulumuz için yeni binalar yapıldı. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu yeni binasının inşaatı da Veliköy’de 130 dönümlük bir alan üzerinde devam ediyor.” Bilgisini verdi.

TALEP EDİN, GELELİM
Buluş’un ardından Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Özlem Göksel Berkdemir tarafından, okul bünyesindeki bölümler, verilen eğitim ve bölüm öğrencilerinin okul sonrası yakaladığı iş potansiyeli hakkında rehber öğretmenlere bilgi verildi. Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerinin bulunduğunu ve bu öğrenciler arasındaki Çerkezköylü sayısını arttırmak istediklerini ifade eden Özlem Göksel Berkdemir, “Sizlerin talep etmesi halinde, Rektörlüğümüzün görevlendirmesiyle okullarınızı ziyaret ederek, üniversite adaylarına bölüm tanıtımlarında bulunabiliriz” diye konuştu.

GÜZEL BİR ORKESTRA OLABİLİRİZ
Çerkezköy ve beldelerinde görev yapan bütün rehber öğretmenlerin eksiksiz katıldığı toplantıda, ortak etkinlikler düzenleme noktasında da talep oluşurken Berkdemir “Biz sizinle büyük ve uyumlu bir orkestra olabiliriz. Yetkinlik alanımıza giren her konuda okullarımıza katkı sunmaya hazırız.” İfadelerini kullandı.

ÖĞLEN YEMEĞİ İLE SON BULDU
Okul bünyesindeki bölümlerin eşleşik olduğu lise alan türü (Sözel, sayısal, eşit eğırlık), taban ve tavan puanlarına ilişkin bilgilerin de verildiği bilgilendirme toplantısı okulun Yemek Salonu’nda verilen öğlen yemeği ile son buldu.

Kaynak: 07 Aralık 2013, Çerkezköy Bakış Gazetesi