2015-07-10

Projemizin Kapanış Toplantısı gerçekleştirildi

Meslek Yüksekokulumuzun "İtfaiyecilik, İş Güvenliği ve Arama-Kurtarma Uygulama ve Araştırma Eğitim Merkezi" projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu çok amaçlı salonunda gerçekleşen proje kapanış toplantısına ÇEMYO Okul Müdürü Doç.Dr.Can Burak Şişman, ÇMYO Okul Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce, AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol ve öğretim görevlileri katıldı.

Proje kapanış toplantısında konuşan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Can Burak Şişman, İtfaiyecilik, İş Güvenliği, Arama-Kurtarma, Uygulama ve Araştırma Eğitim Merkezi’de teorik ve uygulamalı eğitimlerin verilmesinin amaçlandığını kaydetti. Şişman, “Bu proje kapsamında İtfaiyecilik, İş Güvenliği, Arama-Kurtarma, Uygulama ve Araştırma Eğitim Merkezi kurularak, çeşitli kurum ve kuruluşlara yönelik yangın ve afetlere müdahale ile iş güvenliğine ilişkin teorik ve uygulamalı eğitimlerin verilmesi amaçlanmıştır. Bu amacı gerçekleştirmek için Meslek Yüksek Okulumuza tahsis edilmiş olan alan içerisinde bir adet çok amaçla havuz, bir adet yangın ve arama kurtarma kulesi inşa edilmiş, ayrıca kursiyerlerin eğitimlerinde kullanılmak üzere bir adet itfaiye aracı ile farklı eğitimlere yönelik arama kurtarma ekipmanları alınmıştır.” dedi.