Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2014-06-25

Münazara Şampiyonlarına Ödül



Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencileri arasında düzenlenen ‘Etkili Münazara’ yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Okul Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş tarafından plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi

 

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda ‘Etkili Münazara’ yarışması düzenlendi.

Okul bünyesinde bulunan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Lojistik, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ile Tekstil Teknolojisi Programı Birinci Sınıf öğrencilerinin aldığı ortak derslerden birisi olan Yaşam Becerileri Dersi kapsamında gerçekleştirilen münazaranın konuları, öğrencilerin çektiği ‘kura’ ile belirlendi.

 

İKİ KARŞIT GÖRÜŞ

‘İki karşıt görüş ve bu iki karşıt görüşü sahiplenen iki ayrı öğrenci grubu’ şeklinde gerçekleşen münazaraların Juri Üyeliklerini ise Yaşam Becerileri Dersi’nin Hocaları Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş ve Knk. Öğretim Görevlisi Yalçın  Karagözler’in yanı sıra Halkla İlişkiler Programı Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı ve Tekstil Programı Öğretim Görevlisi Ali Maralcan yaptı. Öğrenciler kendilerine sunulan 15’er dakikalık sürede, hem sahiplendikleri görüşü olumlama, hem de karşıt görüşü olumsuzlama mücadelesi verdiler.

ÇEKİŞMELİ FİNAL

Yapılan elemelerin ardından finale kalan iki grup da, yine aynı Juri’nin karşısına bu kez şampiyonluk için çıktılar. Yarım Saat süren münazaranın galibi 89 puanla ‘Kar tanesi’ isimli öğrenci grubu olurken, 86 puan alan ‘Arı’ Grubu ise münazaranın ikinci oldu. Yarışmada finale kalan her iki öğrenci grubu da, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş tarafından plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

BAŞARININ YOLU ‘İKNA’DAN GEÇER

Öğrencileri tebrik eden Buluş, ikna kabiliyetinin, bütün meslek dalları için önemli bir husus olduğunu vurgulayarak “İkna gücü, bazen haklıyı haksız, haksızı da haklı yapacak kadar etkili bir güçtür. Doğruyu doğru göstermek için bile bazen ikna becerisi gerekebilir. Bunu sağlayabilmek de, Türkçe’yi güzel konuşma, zengin kelime hazinesi ve özgüven ile mümkündür. Bu yarışmayı kazananlar da, bu 3 öğeyi bir araya getirerek, rakiplerini yenmeyi başardılar. Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” Diye konuştu.