Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2017-12-13

Söyleşi: Asr-ı Saadet’ten Örneklerle İslam’da İnsan Hakları



 

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin düzenlediği “Asr-ı Saadet’ten Örneklerle İslam’da İnsan Hakları” konulu Söyleşi’ye, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Ramazan Tahiroğlu ile Çerkezköy İlçe Müftüsü Vehbi Bardakçı konuşmacı olarak katıldı.

İSLAM, KÖLELİK DÜZENİNİ YIKAN DİNDİR

İnsan Hakları Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen programda konuşan Çerkezköy Müftüsü Vehbi Bardakçı, İnsan haklarına en çok önem veren dinin İslam Dini olduğunu örneklerle anlattı. İslamiyet’in köleliği, yeryüzünden kaldıran Din olduğunu vurgulayan Bardakçı, İslam Dini’nin, insanlar arasındaki sınıf ayırımını da kesin kurallarla yasakladığını dile getirdi.

 VEDA HUTBESİ VE İNSAN HAKLARI

Kul Hakkını ihlal etmeyi en büyük haramlardan sayan din olmasına rağmen İslam Dini’nin,  günümüzde bazı art niyetli yaklaşımlara kurban edilmek istendiğini dile getiren İlçe Müftüsü Bardakçı “Oysa, Peygamber Efendimiz’in, vefat etmeden önceki son hitabı olan ‘Veda Hutbesi’nin, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin temelini oluşturduğu, artık Avrupa’nın da kabul ettiği bir gerçektir.” Açıklamasını yaptı.  

İSLAM VE KADIN HAKLARI

Çerkezköy Müftüsü Vehbi Bardakçı’nın ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Ramazan Tahiroğlu da, İslam’da çocuk hakları, kadın hakları, anne-baba hakları ve komşuluk hakları üzerine öğrencilere bilgiler verdi.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Öğrencilerden gelen soruların da yanıtlandığı program, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürümüz, Prof. Dr. Can Burak Şişman’ın, konuklara çiçek takdimi ile son buldu.