Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2014-01-23

Güçlü Sanayi öncü üniversite hamlesi



Çerkezköy ve Çorlu’daki sanayi gücünü, Üniversite-Sanayi işbirliğiyle daha aksiyoner hale getirmek isteyen Namık Kemal Üniversitesi Teknopark Genel Müdürlüğü, Çerkezköy OSB ve Çorlu Deri OSB yönetimleriyle fizibilite çalışmalarını sürdürüyor.

SOMUT ADIMLAR ATILMAYA BAŞLANDI

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek’in de büyük önem verdiği Üniversite-Sanayi İşbirliği noktasında, artık somut adımlar atılmaya başlanırken, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, NKÜ Teknopark (Teknoloji Geliştirme Bölgesi) Genel Müdürü Prof.Dr. Bülent Eker, Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Gülsel Çiftçi ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sencer Süreyya Karabeyoğlu’dan oluşan heyet, bu kapsamda her iki OSB’nin yetkilileri ile bir araya geldi.

İLK TOPLANTI ÇORLU’DA

İlk olarak Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden heyet, burada OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Duman ile, sanayi verimliliğinin artırılması için üniversitenin sağlayabileceği katkılar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda, ilçede ‘Üniversite-Sanayici İşbirliği Toplantısı’ yapılması kararlaştırılırken, firmaların ARGE çalışmalarına daha fazla ağırlık vermesinin sağlanması noktasında Teknopark’ın daha fazla fonksiyon üstlenmesine karar verildi.

İKİNCİ ZİYARET ÇERKEZKÖY’E

Çorlu Deri OSB’nin ardından Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ı ziyaret eden heyet, ardından da Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr Ercan Buluş’u ziyaret etti. Çerkezköy’deki toplantılarının da verimli geçtiğini ifade eden NKÜ Teknopark Genel Müdürü Prof.Dr. Bülent Eker, “Çerkezköy’deki toplantıda, kamu-üniversite-sanayi işbirliği noktasında neler yapılabileceğini belirlemeye dönük görüşmeler yaptık. Bu bağlamda, fotoğraf tamamen netleştikten sonra somut adımlar atılmaya başlanacak. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleri ile yürütülecek olan üniversite-sanayi işbirliğinin, özellikle ARGE çalışmaları noktasında ortaya güçlü bir sinerji çıkaracağını düşünüyoruz.” Dedi.

ÜNİVERSİTEYE DE KATKISI OLACAK

Aynı zamanda, Üniversite-Sanayi İşbirliği konusunda Rektör Danışmanlığı görevi de bulunan Teknopark Genel Müdürü Prof.Dr. Eker, Üniversite-Sanayi işbirliğinin, Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinin, mesleki yeterliliklerinin daha fazla gelişmesine de katkı sağlayacağını vurguladı. Eker, güçlü sanayi-öncü üniversite düşüncesiyle başlattıkları bu hamleye, bölgemizdeki bütün sanayi kuruluşlarının destek vermesini istedi.