Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2015-01-01

Filizlerin Çınarlarıyla Yedinci Buluşması



 

Namık Kemal Üniversitesi, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Akademik ve İdari personeli, 2014'ün son günlerinde huzurevi sakinlerini ziyaret edip, gönüllerini aldıkları etkinlik " Kuşaklararası Dayanışma Ziyareti" tadında gerçekleşti. Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çorlu Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi Sakinleri, 2015'e Namık Kemal Üniversitesi, 26 Aralık 2014 tarihinde Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencileri, , Akademik ve İdari personelinin geleneksel hale getirdiği bu yıl yedincisi düzenlenen "filizler çınarlarıyla buluşuyor" partisiyle merhaba" dedi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ercan BULUŞ'da Rektörümüz Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK'in belirttiği gibi "Geçmişin klasik üniversite anlayışı dışında; bulundukları toplumla kaynaşmış, onun refahı için bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi ticarileştirebilen; toplumun sosyal gelişimi açısından önem arz eden sosyal sorumluluk projelerinde yer alan, evrensel anlamda insanlık medeniyetine artı değer üreten ve uluslar arası kimliğe sahip "üniversite modeli" oluşturabilmek adına "toplumsal duyarlılık" projelerinin öneminden bahsetmiş ve Namık Kemal Üniversitesinin bunu bir sorumluluk ilkesi olarak benimsediği üzerinde durmuştur.Biz de bu bilinçle; geleneksel hale getirdiğimiz bu programın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini umarak "hayat her yaşta güzel" sloganının doğruluğunu burada her sene tekrar tekrar yaşamaktan ve sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum" diyerek tüm huzurevi sakinlerinin yeni yılını kutladı. Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Dr. Recep Çalışkan'ın da katıldığı gecede, Özel Optimed Hastanesi ve Beks Çorap Fabrikası tarafından hazırlanan hediye paketleri, huzurevi sakinlerine yeni yıl armağanı olarak dağıtıldı.

Yüksekokul eski öğrencisi olan müzisyen Tufan Oğuz ve orkestrasının seslendirdiği şarkılar eşliğinde huzurevi sakinleri gönüllerince eğlendi. Dans edip halay çeken huzurevi sakinleri, unutulmaz bir gece yaşadı. Huzurevi'nde kalan 87 yaşındaki Ramazan Akdemir, seslendirdiği "Sarı Gelin" ve 67 yaşındaki Fikriye Küçükçayır ise "ihtiyar Olunca" isimli şiiri ile beğeni topladı. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ercan BULUŞ geceyi kapatırken; Öğr.Gör.Özgün GEYİKTEPE, Öğr.Gör.Müjgan YILMAZ ve Knk.Öğr.Gör.Yalçın KARAGÖZLER'in öncülüğünde gerçekleştirilen bu gecede emeği geçen bütün hocalarımız ve öğrencilerine, Huzurevi Yönetimi ve Huzurevi'nin tüm sakinlerine teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluk dolu yeni bir yıl diliyorum" diye konuştu. Öğretim Görevlileri ve öğrencilerle samimi sohbetlerde bulunan Huzurevi sakinleri, ilgilerinden ve ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür ederken, öğrenciler de, birebir ilgilendikleri Huzurevi sakinlerine sağlık ve mutluluk dolu yeni bir yıl dileyerek duygusal veda ile ayrıldılar.
 
Kaynaklar: