Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2014-03-07

Bayan akademisyenlere ‘Kadınlar Günü’ sürprizi



Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan bayan personel için Kadınlar Günü Programı düzenledi. Kadınlar Günü Pastası’nı kesin bayanların Kadınlar Günü’nü tebrik eden Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr.Ercan Buluş, kadınların iş hayatındaki varlığının önemine dikkat çekti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Türkiye’nin dört biryanında renkli etkinliklerle kutlanırken, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Yönetimi de, okul bünyesinde görev yapan bayan personel için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı düzenledi.

HAYATA KATKILARI BÜYÜK

Okulda hem akademik alanda hem de idari alanda görev yapan bayan personelin birlikte pasta kestiği programda kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, yılda bir kez kutlanan Dünya Kadınlar Günü’nün şekil olarak sembolik, taşıdığı anlam noktasında ise güçlü anlamlar taşıdığını ifade ederek “Daha önce, hareket alanı dört duvar arasına sıkıştırılan kadınlar, günümüzde artık hem iş hayatının, hem sosyal hayatın hem de ailenin temelini oluşturmaya başladı. Bir yandan ülke ekonomisine, aile ekonomisine katkı yapan kadınlar, aynı zamanda ailesini ayakta tutan en asli unsur olarak da büyük sorumluluk yerine getiriyorlar. Okulumuz bünyesinde de şuanda görev yapan 7 bayan öğretim görevlisi bulunuyor. Aynı şekilde okulumuzun idari yapısı bünyesinde görev yapan 3 tane de bayan personelimiz bulunuyor. Bu mesai arkadaşlarımızın şahsında, bütün Dünya Kadınları’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” Diye konuştu.

REKTÖR ŞİMŞEK’İN MESAJI

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek’in de kadınların iş hayatındaki varlığına büyük önem verdiğini kaydeden Buluş, Rektör Şimşek’in gönderdiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajını da bayan personele iletti. 

PASTA KESİLDİ

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özlem Göksel Berkdemir de, yaptığı kısa konuşmayla, bütün bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti.  Program pasta ikramı ve hediyeleşmelerle sona erdi.