2018-07-16

EK SINAV

Namık Kemal Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nin 16/6 maddesine göre Üniversitemize 2014 yılı ve öncesinde kayıt yaptıran, azami öğrenim sürelerini doldurmuş olmalarına rağmen mezun olamayan son sınıf öğrencilerinin, devam almış olmak koşuluyla, başarısız oldukları tüm dersler için 2 (iki) ek sınav hakkı bulunmaktadır. (Devamsızlıktan kalınan veya öğrenim süresi içinde hiç alınmamış olan dersler için ek sınav hakkı bulunmamaktadır.)

Yapılacak ek sınavlar sonunda başarısız olduğu, devam alamadığı veya hiç almadığı derslerin toplamı 6 (altı) ve üzerinde olan öğrencilerin Üniversitemiz ile ilişiği kesilecektir.

Üniversitemiz 19/12/2017 tarih ve 10 toplantı 33 karar sayılı Senato kararı ile tespit edilen azami öğrenim sürelerini tamamlayan (2014 ve öncesi kayıtlı öğrenciler) önlisans programlarına kayıtlı öğrencilerimize ek sınav hakkı verilmiştir.

Bu haktan yararlanmak isteyen 2014 ve öncesi kayıtlı öğrencilerimiz 27 Ağustos 2018 Pazartesi tarihine kadar ek sınav dilekçelerini doldurup  Meslek Yüksekokulumuz öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

Ek Sınav Matbu Dilekçe Örneği için tıklayınız.

1. Ek Sınavlar :03-14 Eylül 2018

​* 2. Ek Sınavlar :24-28 Eylül 2018