Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2014-06-06

'Başarılı olmak istiyorsanız Türkçe’yi çok iyi kullanmalısınız'



Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Programı öğrencilerinin hazırladığı “İletişim Seninle Başlar” konulu konferansa TRT Spor Spikeri Kerem Öncel katıldı. Öncel, konferansta mesleki tecrübelerini paylaşarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Meslekte başarılı olabilmenin ön koşulunun Türkçe’yi iyi kullanabilmek olduğunu kaydeden Öncel “Türkçe’yi iyi kullanmak her meslekte olduğu gibi spikerlikte de insanları ön plana çıkarır. Türkçe’yi ne kadar iyi kullanırsanız o kadar ön plana çıkarsınız.” diye konuştu.

 Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Programı öğrencileri tarafından “İletişim Seninle Başlar” konulu konferans düzenlendi.
 
BULUŞ TEŞEKKÜR ETTİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda önceki gün saat 14.00’da düzenlenen konferansa Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, ÇEMYO öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. Programa okul öğrencilerinden Halik Kızılok ile Önder Kaya’nın türkü seslendirmesiyle başladı. Sonrasında ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
 
ÖNCEL TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
Konferansa katılımı nedeniyle TRT Spor Spikeri Kerem Öncel’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Buluş “Öğrencilerimizin bu dönem içerisindeki son konferans etkinliğini düzenliyoruz. Final etkinliğinde sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Öğrencilerimiz güzel bir etkinlik gerçekleştiriyor, öğrencilerime de bu etkinliği için teşekkür ediyorum” dedi. Sonrasında TRT Spor Spikeri Kerem Öncel’in meslek yaşamındaki çeşitli maç anlatımları öğrencilere dinlettirildi. 
TECRÜBELERİNİ ANLATTI
Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen TRT Spor Spikeri Kerem Öncel, öğrencilere mesleki tecrübelerini anlattı. 1992 yılında TRT’nin açmış olduğu sınavı kazanarak meslek yaşamına başladığını söyleyen Öncel “20 bin kişinin katıldığı sınavı 7 kişi kazanarak mesleğe başladık. Benimle birlikte o dönemde sınavı kazananlar bugün medya sektörünün çeşitli noktalarında görev yapıyor.” dedi.

“TÜRKÇE’Yİ İYİ KULLANAN HER ZAMAN BİR ADIM ÖNDEDİR”
Öncel, spikerlik mesleğinin inceliklerinden bahsederek, spikerlik mesleğinin büyük ölçüde yeteneğe dayalı olduğunu söyledi. Meslekte başarılı olabilmenin ön koşulunun Türkçe’yi iyi kullanabilmek olduğunu kaydeden Öncel “Türkçe’yi iyi kullanmak her meslekte olduğu gibi spikerlikte de insanları ön plana çıkarır. Türkçe’yi ne kadar iyi kullanırsanız o kadar ön plana çıkarsınız.” diye konuştu.
“DİLİ İYİ KULLANMAK ÇOK ÖNEMLİ”
Ülkede birlik ve beraberliğin sağlanmasında dilin önemine vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Öncel “Her ülkede birden fazla dil konuşulabilir ancak her ülkenin resmi bir dili vardır. Herkes dil öğrenmeli, dil öğrendikçe insanın önündeki seçenekler de artıyor.” dedi.
“KENDİNİZİ ÇOK İYİ YETİŞTİRİN”
Öğrencilere çok kitap okumaları yönünde tavsiyelerde de bulunan Öncel “Kitap okuyan sadece olayların ön yüzünü değil, arka planını da görebilir. Her görünenin arkasında mutlaka bir şey vardır. Bazen gerçek kaf dağının arkasında olabilir. Bunun için kişinin kendisini çok iyi yetiştirmesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.
“TOPLUMUN DİNAMİKLERİNİ BİLMELİSİNİZ”
Spikerlik mesleğinde kişinin toplumun dinamiklerini de çok iyi bilmesi gerektiğini ifade eden Öncel şunları söyledi: “Konunuza hakimseniz mikrofonun önüne geçtiğinde sıkıntı yaşanmazsınız. Burada önemli olan ne söylediğini bilmeniz ve kibirli olmamanızdır.” Öncel konuşmasına soru-cevap bölümüyle devam etti. Konferans Kerem Öncel’e plaket takdimi ile son buldu.